Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mit tegyél azzal, amit kaptál?

2019. augusztus 19. 03:00 - ReveSz

„Mindenkinek mások javára kell felhasználnia azt a különleges ajándékot, amit Istentől kapott, mint aki Isten különféle ajándékaival jól bánik” (1Pt 4,10 GNT fordítás).

kep_feltolktes.png

Tudod, Isten mire teremtett téged? Tudod mi a rendeltetésed?

Hogy betöltsd a rendeltetésed, fel kell ismerned azt az egyedülálló utat, amit Isten számodra készített. Ez egyben olyan dolgokat is jelent, amit nem befolyásolhatsz: kik a szüleid, milyen nemzetiségű vagy, milyen a bőröd színe, mi az anyanyelved. Ilyen a jellemed is, a szellemi ajándékaid, a szíved, a képességeid, a személyiséged és a tapasztalataid. Ezek mind egyedivé tesznek téged.

Egyedül azokért az ajándékokért vagy felelős, amiket Isten neked adott. Szóval, ha nincs művészi tehetséged, akkor nem várható el tőled, hogy úgy fess, mint Rembrandt.

Amikor a mennybe kerülsz, Isten nem valaki máshoz fog téged hasonlítani, de ő össze fog hasonlítani önmagaddal. Mit tettél azzal, amit kaptál? Pál levele a rómaiakhoz 14. fejezetének 12. verse mondja: „Így tehát mindegyikünk önmagáról fog számot adni Istennek."

Az Ószövetségben, Eszter három Istentől kapott ajándékot használt, hogy betöltse az elhívását. Intelligens, gyönyörű és megnyerő volt. Ezen adottságok miatt „Eszter mindenkinek megtetszett, aki csak látta. [...] És a király minden nőnél jobban megszerette Esztert; minden leánynál jobban megnyerte tetszését és szeretetét. Ezért az ő fejére tette a királyi koronát, és királynévá tette” (Eszt 2,15.17).

Épp úgy, ahogy Isten ajándékokat adott Eszternek egy célhoz, neked is adott ajándékokat egy célhoz. Csakúgy mint Eszternek, neked is felelősséged van, hogy jól gazdálkodj ezekkel az ajándékokkal: nem önző módon, hanem mások javára. A termékeny és teljes élet kulcsa az, hogy ajándékaiddal másokat szolgálva Istent szolgáld.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Annak érdekében, hogy megismerd az elhívásod, ismerned kell az adottságaidat, és eldönteni, hogyan használd őket. Készíts egy listát azokról az ajándékokról, amiket Isten adott neked beleértve a jellemed és azokat a körülményeket, amiket nem befolyásolhatsz: a családod, a nemzetiséged és így tovább. Kérdezd meg magadtól: „Mit adott nekem Isten a jóra, hogy jóra használjam?”
  • Hogyan segíthetsz másoknak, hogy megismerjék a jellemüket és a céljukat?
  • Milyen praktikus tanácsokat tudsz használni ahhoz, hogy felhagyj azzal, hogy mindig másokhoz hasonlítod magadat?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.08.12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása