Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem a pénz a legnagyobb problémád

2019. szeptember 15. 03:00 - FodorImi

„A ti mennyei Atyátok ismeri minden szükségeteket. Keressétek Isten királyságát mindenek felett, és éljetek igazságosan, ő pedig be fogja tölteni minden szükségeteket” (Mt 6:32–33 NLT fordítás).

Minden alkalommal, amikor a pénz miatt aggódunk, úgy teszünk, mint aki nem hisz Istenben. Ezzel azt mondjuk: „Minden csak tőlem függ.” Ez nem szerepel a Bibliában.

Az aggódás figyelmeztető jelzőfény, hogy kételkedünk Isten szeretetében. Pedig a Biblia azt mondja Istenről, hogy „ellátja étellel azokat, akik félik őt, örökre megemlékezik szövetségéről” (Zsolt 111,50 – NIV fordítás).

A Rómaiakhoz írt levél pedig elmondja, hogy Isten elküldte Fiát, Jézus Krisztust, hogy meghaljon a kereszten érted, hogy kifizesse az üdvösséged árát. Ha Isten eléggé szeret téged ahhoz, hogy elküldje a Fiat meghalni érted, akkor egészen bizonyos, hogy szeretete ahhoz is elég, hogy gondoskodjon a számláid felől.

Isten megoldotta a legnagyobb problémánkat, amikor megmentett minket. Ehhez képest minden más problémánk kisebb. A határvonal valójában ez: Hiszed-e, hogy Isten megteszi majd azt, amiről azt mondta, hogy meg fogja tenni? Hiszed, hogy gondoskodni fog rólad?

Akarod Istentől kérni azokat a dolgokat, amire szükséged van, vagy magad akarod betölteni azokat?

Meg akarod tanulni az elégedettséget?

Akarod dicsőíteni Istent a tizededdel, ahogyan megparancsolta, és elhiszed, hogy ő gondoskodni fog rólad a szükségeidben?

Akarsz őszinte és becsületes lenni a pénzügyeidben?

Akarsz életed minden területén teljesen Jézus Krisztusban bízni?

Ha komolyan meg akarsz szabadulni a pénzügyi félelmeidtől, akkor azt kell tenned, amiről Isten világosan megmondta, hogy tenned kell. Kijelentette az Igéjében. Azt mondta, hogy „Meg fogom tenni, amit megígértem, ha ti engedelmeskedtek az előfeltételeknek.”

Döntsd el ma, hogy hűségesen sáfárkodsz a pénzeddel és erőforrásaiddal, hogy Isten használhasson téged a céljaihoz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan változtatná meg a pénzügyeid kezelésének módját, ha erősebben bíznál Istenben, hogy ő gondoskodik minden szükségedről?
  • Elégedett vagy azzal, amivel éppen most rendelkezel? Miért igen, vagy miért nem?
  • Tölts egy kis időt azzal, hogy megvalld, hogyan igyekszel irányítani a pénzed, és hogyan hajszolod a magad céljait a pénzeddel! Kérd Isten bocsánatát és segítségét, hogy hűséges, engedelmes tanítványként növekedj!

*(Daily Hope by Rick Warren – 2019.09.08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása