Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Add a figyelmed ajándékát!

2019. október 04. 03:00 - Lilla:)

pay_attention.jpg

„Ne csak a saját életetek érdekeljen, érdeklődjetek mások élete iránt is!” (Fil 2,4 NCV fordítás).

Amikor besétálsz egy találkozóra, hány ember ül a szobában a telefonját és az üzeneteit nézegetve? Úgy tűnik, mostanában folyton lefelé nézünk, elmélyedve egy videóban vagy játékban, a fülhallgatóink pedig teljesen elszigetelnek a körülöttünk lévőktől. Olyan egyszerű lenne beülni egy étterembe a barátainkkal, mégis jobban érdekel minket, hogy mi történik a Facebook, Twitter vagy Instagram „barátainkkal”.

Olyan világban élünk, ahol az eszközeink és a technológiánk folyton lekötnek minket, így pedig már oda sem figyelünk a körülöttünk élő emberekre.

Ha boldogabb kapcsolatokat szeretnél, meg kell tanulnod az odafigyelés elveszett művészetét!

A Biblia azt mondja: „Ne csak a saját életetek érdekeljen, érdeklődjetek mások élete iránt is!” (Fil 2,4 NCV fordítás).

Ez nem jön természetesen, igaz? Természetem alapján lehet, hogy nem törődöm azzal, hogy téged mi érdekel. Természetem alapján lehet, hogy azt akarom, rám figyeljenek, ne rád.

Azonban a legnagyobb ajándék, amit adhatsz valakinek, az a figyelmed, mert a figyelmed a te időd, az időd pedig a te életed. Sosem fogod visszakapni, ezért olyan értékes, amikor valakinek odaadod a figyelmed.

Ez egy nagyon egyszerű, de annál erősebb eszköz a kapcsolatok elmélyítéséhez. Érdeklődsz azon dolgok iránt, amikkel a gyermekeid foglalkoznak? Meghallgatod a házastársad, amikor mondanivalója van a számodra? Odafigyelsz a kollégáidra, amikor beszélnek hozzád? Észreveszed a szomszédokat, ahogy reggel elsétálsz a házuk mellet?

Tanuld meg az odafigyelés elveszett művészetét, mert ez a szeretet cselekedete! Ez át fogja alakítani a kapcsolataidat, és segíteni fog, hogy boldogan élhess.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Hogyan tarthat távol a közösségi média attól, hogy kapcsolatokat építs azokkal az emberekkel, akikkel együtt élsz, együtt dolgozol?
  • Hogyan tudnád ma megajándékozni a figyelmeddel a körülötted élőket?
  • Hogyan mutathatod meg másoknak, hogy igazán odafigyelsz arra, amit mondanak vagy tesznek?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.09.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása