Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hálaimák ereje

2019. október 09. 03:00 - Erika1832

„Semmiért ne aggódjatok, inkább imádkozzatok mindenért! Mondjátok el Istennek, hogy mire van szükségetek, és köszönjétek meg mindazt, amit tett! Ha ezt teszitek, meg fogjátok tapasztalni Isten békéjét” (Fil 4,6-7 NLT fordítás).

fenseges-erdo-hatterkep-51.jpg

Itt van az egész Biblia egyik legnehezebben teljesíthető tanítása: „Semmiért ne aggódjatok, inkább imádkozzatok mindenért! Mondjátok el Istennek, hogy mire van szükségetek, és köszönjétek meg mindazt, amit tett! Ha ezt teszitek, meg fogjátok tapasztalni Isten békéjét” (Fil 4,6-7 NLT fordítás).

Nem könnyű abbahagyni az aggódást életünk mindennapos, gyakran ijesztő eseményei miatt. De Isten elmondja, hogy hogyan csináljuk: „...imádkozzatok mindenért! ...és köszönjétek meg mindazt, amit tett!” A hálaima békességet eredményez. Isten azt mondja, hogy imádkozzunk, amikor valami miatt aggódni kezdünk.

A szülők megértik a hálaimák erejét. A legtöbben nem értékelnék, ha a gyermekeik állandóan kérésekkel állnának elő anélkül, hogy megköszönnék azt, amit már megkaptak. Ezzel Isten is így van. Azt akarja, hogy kérjük tőle mindazt, amit szeretnénk, és amire szükségünk van. Az Újszövetségben több mint hússzor fordul elő, hogy „kérjük” őt. De ő azt is szeretné, hogy hálával kérjük.

A Biblia arra biztat, hogy kéréseink és hálaadásaink konkrétak legyenek. Egy egyszerű „köszönet mindenért” helyett, mondjuk el neki, hogy miért vagyunk hálásak. Amikor azt mondom feleségemnek, hogy „nagyon hálás vagyok érted”, ő azt kéri, hogy legyek konkrét. Szereti hallani, hogy mit értékelek benne, és miért vagyok neki hálás. Isten is. Tehát, amikor imádkozol, mondd el Istennek, hogy miért vagy hálás!

A hit nagy lépése, amikor előre megköszönünk valamit Istennek. Amikor van arra hitünk, hogy idő előtt megköszönjük Istennek, csodák történnek. Minél hálásabbak vagyunk, Isten annál inkább munkálkodik az életünkben. A Biblia azt mondja, hogy Isten emberei hálaadásában tartózkodik. Ő a hálaadásunkat erőt adó eszközként használja életünkben.

Nos, miért vagy hálás?

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • A hála hogyan visz közelebb Jézushoz, és hogyan segít neked, hogy az ő fontossági sorrendjét tekintsd magadénak?
  • Konkrétan miért vagy hálás Istennek? Fordíts rá időt, hogy imádságban köszönetet mondj neki ezekért!
  • Mit gondolsz, Isten hogyan fog megáldani a jövőben? Köszönd meg neki azokat előre, még mielőtt megtörténnek!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.10.02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása