Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Milyen változást hoz a hit?

2019. december 04. 03:00 - magyarosijulia

„A hit az üzenet meghallgatásából származik, és az üzenet a Krisztusról szóló beszéd által hallható” (Róm 10,17 NIV fordítás).

Mindent, amit Isten az életedben el akar végezni, a hitre alapozva teszi.

Mindenkinek van hite. Még az ateisták is hisznek. Csak attól függ, hogy mibe helyezed a hited, és mekkora a hited.

Szeretnéd, ha több hited lenne az életedben? A rómaiakhoz szóló levél 10. fejezetének 17. versében ezt írja Pál apostol: „A hit az üzenet meghallgatásából származik, és az üzenet a Krisztusról szóló beszéd által hallható” (NIV fordítás). A Biblia azt mondja, hogy azáltal lesz hitünk, ha hallgatjuk Isten szavát. Az elkövetkezendő napokban olyan Igéket fogunk megnézni, melyek azt illusztrálják, és azt magyarázzák el, hogy hogyan tud a pozitív hit változást hozni az életedbe, és ezáltal a hited növekedni fog.

Tehát milyen változást hoz a hit az életedbe?

A hit meghatározza, hogy Isten mit tud megtenni az életedben. A Biblia ezt írja: „A ti hitetek szerint történjen veletek!” (Mt 9,29 NIV fordítás). Isten azt mondja, hogy neked kell eldöntened, hogy mennyi áldás legyen az életedben. Te döntöd el, hogy hány meghallgatott imádság legyen az életedben. Te döntöd el, hogy mennyit tud Isten munkálkodni az életedben. Minden a hited szerint van! Több ezer ígéret van a Bibliában, és a hit az a kulcs, mely felnyitja mindezeket az ígéreteket.

Nem kell így imádkoznod: „Tisztelt Uram, ha nem túl elfoglalt, és meg tudja engedni magának, itt a kérésem.” A Máté evangéliuma 21. fejezetének 22. verse ezt írja: „Ha hisztek, meg fogjátok kapni, akármit is kértek imádságban” (NIV fordítás).

A hit annyira erős, hogy ha csak egy kis hitet vetsz a nagy Istenbe, nagy eredményeket fogsz látni. A hit valóra váltja az álmokat. Ez az alapja minden csodának, ami az életedben történhet. Isten ma is tesz csodákat? Persze, hogy igen! Emberek és imádság által viszi véghez a csodákat.

A Biblia ezt írja János 1. levelének 5. fejezetének a 4. versében: „Ez a győzelem, ami legyőzte a világot – a hitünk” (ESV fordítás). A hit magabiztosságot ad, megsemmisíti a félelmet, és megadja a képességet a folytatáshoz. Képzeld el, milyen lett volna, ha a Vörös-tenger előtt állva Mózes odafordul Áronhoz, és azt mondja neki: „Menj te először!”

A hit megadja a szükséges bizalmat a továbblépéshez, ami sikert hoz az életedbe.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Szeretnéd, ha több hit lenne az életedben? Milyen bizonyítékai vannak annak a hajlandóságnak, hogy időt és energiát akarsz fektetni Isten Igéjének a tanulmányozására?
  • Miként láttad Istent csodákat tenni a saját vagy mások életében? Milyen szerepet játszott a hit?
  • Szerinted miért hitre alapozva végzi Isten a munkáját? Mit akar így véghez vinni benned?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.11.27.)

3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla vargáné 2021.11.17. 06:11:45

Azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy legyenek kedvesek segíteni nekem. Tüzelőt szeretnék vásárolni, de sajnos tavaly majusban volt egy mütétem.
(Bocsanat leirom: A herezacskon folyamatos magas cukor miatt ,lett egy tályog ill. a lágyrészen megmütöttek ,, és a mütét után kialakult egy sipoly.
A sipolyból 9 hónapig lógott belöllem egy műtét közben bennem hagyott géz darab.
A sipoly, ami a lágyrészen van, nem lehet emelni, hajolni, mert még váladékozik.
Még dolgozom, közmunkán vagyok. Mindkettönk fizetéséböl von végrehajtó.

Köszönök minden segítséget!

Az adományt a tüzelőre az alábbi elérhetőségekre lehetne küldeni:
Varga Zoltán
3636 Vadna
Szabadság tér 15 )) délután 14 óra után vagyunk itthon))

vagy Vargáné Szücs Csilla
Erste Bank 116 00006 00000000 25766862
vagy
Török Péter
Sajokaza fatelep
20 324 39 66
-- swift bic kod:gibahuhb...iban hu8911600006 00000000 -
25766862 --
Tel: 30 101 6583 varga zoltán

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.11.27. 10:17:26

@csilla vargáné:

"A herezacskon folyamatos magas cukor miatt ,lett egy tályog"

Szóval Varga Csillának herezacskója van. Jó tudni. :D

csilla vargáné 2021.11.27. 15:30:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem csak régen ö neve lett regisztralva
süti beállítások módosítása