Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha szemeid könnyel vannak teli, fordítsd azokat Isten felé!

2020. március 25. 03:00 - Lencsés Tamás

20200325.jpg

Rick pásztor különleges üzenete a koronavírus idején

Mielőtt belekezdnénk a mai áhítatba, szeretnék a koronavírus jelensége körüli bizonytalansággal foglalkozni. Egyszerűen nem tudjuk, mit tartogat számunkra a jövő. Azonban van egy dolog, amivel kapcsolatban nem akarsz bizonytalan lenni, az pedig az üdvösség. Ma van annak a napja nap, hogy átlépve egy határon elkötelezzük magunkat Krisztus iránt.

Ha készen állsz erre, imádkozz így: „Jézus Krisztus, arra kérlek, jöjj az életembe, és ments meg engem. Tudom, hogy vétkeztem, és nem tudom megmenteni önmagam. Szükségem van arra, hogy a megmentőm légy. Szeretnélek megismerni téged és megtanulni bízni benned. Kérlek, segíts nekem Isten nevében. Ámen!”

Ha most imádkoztál Jézus elfogadásáért, kérlek, írj nekem angolul egy e-mailt a Rick@PastorRick.com email címre, és tudasd ezt velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, amely segít elkezdeni Jézussal való utazásod.

A félelem legyőzése a vírusválság idején

Az egészségügyi dolgozók továbbra is megfontoltan cselekszenek az új koronavírus fertőzéseinek visszaszorítása, csökkentése és megelőzése érdekében. De milyen lelki válaszunk kellene, hogy legyen erre a világjárványra? Hogyan maradhat szilárd Krisztusba vetett reményünk, amikor ilyen sötét völgyön megyünk keresztül?

Rick pásztornak egy különleges üzenete van számodra, amely emlékeztet arra, hogy Isten mindig veled van annak érdekében, hogy arra tudj összpontosítani, ami állandó, és hogy Isten feláldozhasson téged mások szolgálatára, még ebben a válságban is. Kérlek, hallgasd meg a kétrészes üzenetemet: „A félelem legyőzése a vírusválság alatt” március 24–25-én itt, a Napi Remény blogon.

Tisztában vagyunk vele, hogy ez a vírus nem tart örökké. Ez az a völgy, amelyen átkelünk, és amelyen együtt fogunk átkelni.

 

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

 

„Az ÚR adta, az ÚR vette el, áldott legyen az ÚR neve!” (Jób 1,21).

Mi történne, ha életed minden egyes területe rossz irányt venne? Akkor is bíznál Istenben, ha nem a terveid szerint alakulnának a dolgok? Ha minden darabjaira esett szét? Ha elvesztettél mindent? Képes lennél dicsőíteni Istent fájdalmaid közepette is?

A Bibliában Jób teljes könyve a következő kérdésre válaszol: dicsőíteni fogod Istent akkor is, ha életedben minden rosszra fordul? Jób esetében szinte minden, ami rosszra fordulhatott, az megtörtént, ő azonban mégis hű maradt. Megbecsülve imádta Istent annak ellenére is, hogy megsebesült.

Szóval te miként dicsőíted Istent, amikor nem érted, mi történik az életeddel? Hogyan nézel Istenre, ha szemed könnyel van teli?

Dicsőíteni Istent annyit jelent, hogy köszönetet mondasz neki a problémáid közepette – nem azt, hogy megköszönöd neki a problémáidat. Tegyél úgy, ahogyan Jób tett!

Jób könyve 1. fejezetének 21–22. verse megmutatja nekünk, hogyan válaszolt Jób: „»Meztelenül jöttem ki anyám méhéből, meztelenül is megyek el. Az ÚR adta, az ÚR vette el, áldott legyen az ÚR neve!« Még ebben a helyzetben sem vétkezett Jób, és nem követett el megbotránkoztató dolgot Isten ellen.

Az életed minden szakaszában találhatsz okot Isten dicséretére. Az élet nem mindig jó, és az élet nem mindig rossz. Az élet minden pillanatában a jó és a rossz együtt van jelen.

Jób könyvét végigolvasva, Jób megtalálja azt a jót, amiért dicsérni tudja Istent, még a rossz történések közepette is. Ezt a listát hívhatod segítségül Isten dicsőítésére, nem számít éppen mi történik. Ezekért dicsőítheted Istent:

  • Mert ő jó és szeret (Jób 10,12)
  • Mert övé minden hatalom (Jób 36,22; 37,5.23)
  • Mert ő figyel életed minden részletére (Jób 23,10; 31,4)
  • Mert ő irányít (Jób 34,13)
  • Mert neki van terve az életedre (Jób 23,14)
  • Mert ő meg fog védeni (Jób 5,11)

Bármi is történik az életedben ma, dönts úgy, hogy teljes hiteddel Istent dicsőíted!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Nem szükséges köszönetet mondanod Istennek a problémáidért, de szükséges köszönetet mondanod neki a problémáid közepette. Mi a különbség a két kijelentés közt?
  • Miként változtál, vagy mi változott életedben akkor, amikor köszönetet mondtál Istennek a nehéz időszakban?
  • Ha mindent elveszítenél, mit gondolsz, továbbra is dicsőítenéd Istent? Miért igen vagy miért nem?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2020.03.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása