Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az igazságot keresed? Fordulj A Könyvhöz!

2020. május 17. 03:00 - Besther

20200517.jpg

„Az Írás minden része Istentől ihletett, és hasznos így vagy úgy: megmutatja nekünk az igazságot, felfedi a lázadásunkat, kijavítja a hibáinkat, kiképez minket, hogy Isten útja szerint éljünk. Az Ige által észhez térítenek és formába hoznak bennünket azokra a feladatokra, amelyekkel Isten rendelkezik a számunkra” (2Tim 3,16–17 The Message fordítás).

A Biblia roppant nagy mennyiségben tartalmaz igazságot. A Bibliához való hozzáállásod fogja meghatározni, hogy mennyit kapsz belőle.

Ha szkeptikusan közelítesz hozzá, akkor egy zárt könyvre lelsz. Ha tisztelettel és alázattal állsz hozzá, akkor kinyílik, mint egy virág.

Olvasd nyitott szívvel és azzal az elfogadással, hogy Isten tanítani akar téged. Ha ezt teszed, soha nem fogod elérni annak az igazságnak a mélységét, melyet Isten adott az ő üzenetében.

„Ezért mi is szüntelenül hálát adunk Istennek, hogy amikor hallgattátok Isten általunk hirdetett Igéjét, nem emberi beszédként fogadtátok be, hanem Isten beszédeként, aminthogy valóban az, és annak ereje munkálkodik is bennetek, akik hisztek” (1Thessz 2,13).

Vedd észre, hogy a Biblia azt állítja önmagáról, hogy Isten beszéde. Ez különbözteti meg minden más könyvtől. Miért? Mert imádságon keresztül bármikor beszélgethetsz az íróval, és kérdéseket tehetsz fel, amikor olvasod a könyvet.

Nagyon sok könyv van a házunkban. Mind nagyszerű könyvek. De csak egy könyv, A Könyv. 

Pál apostol azt írja: „Az Írás minden része Istentől ihletett, és hasznos így vagy úgy: megmutatja nekünk az igazságot, felfedi a lázadásunkat, kijavítja a hibáinkat, kiképez minket, hogy Isten útja szerint éljünk. Az Ige által észhez térítenek és formába hoznak bennünket azokra a feladatokra, amelyekkel Isten rendelkezik a számunkra” (2Tim 3,16–17 The Message fordítás).

Mit jelent az, hogy a Szentírás Istentől ihletett? Isten az embereket használta arra, hogy leírják a Biblia szavait, de azok a szavak közvetlenül tőle származnak. Ez különbözteti meg a Bibliát az összes többi könyvtől.

Ezek a verssorok azt mondják, hogy Isten igéje négy dologra jó: megmutatja neked az igazságot, felfedi a lázadásodat, kijavítja a hibáidat, és megtanít arra, hogy Isten útja szerint élj. Más szavakkal, Isten Igéje megmutatja, hogy melyik ösvényen haladj, amikor pedig arról letérsz róla, megmutatja, miképp térj vissza, és maradj rajta.

A Biblia emlékeztet téged arra is, hogy Isten Igéje a végső szó: „Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el soha” (Máté 24,35).

Amikor azokkal a kérdéssel szembesülsz, hogy az életben mi az igaz és mi a helyes, akkor fordulj a Bibliához számítva arra, hogy ott találkozol Istennel. Úgy fogod találni, hogy nincs még egy ilyen könyv.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan határozza meg a Bibliához való hozzáállásod azt, amit a könyvtől kapsz? Ha lehetséges, akkor mondj egy példát a saját életedből!
  • Mi különbözteti meg a Bibliát a többi könyvtől?
  • Mikor mutatta meg a Biblia neked, hogyan térj vissza a helyes ösvényre, amikor letértél róla?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.05.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása