Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan működik az ima?

2020. július 16. 03:00 - Erika1832

„Ez az a bizalom, amellyel rendelkezünk, amikor Istenhez közeledünk: ha valamit az ő akarata szerint kérünk, akkor meghall minket. És ha tudjuk, hogy ő hall minket – bármit is kérünk –, akkor tudjuk, hogy már rendelkezünk azzal, amit kértünk tőle" (1Jn 5,14–15 NIV fordítás).

Gondolkoztál már valaha azon, hogy tényleg működik-e az imádság? Talán a Sátán a füledbe suttogta: „Az imádkozás csak időpocsékolás. Felejtsd el! Kinek képzeled magad?! Mégis mit gondolsz, mit csinálsz?! Isten nem is figyel rád."

Íme azonban az igazság: az imádság működik, mert Isten mindent a kezében tart.

Sőt, minden csoda alapja Isten korlátlan hatalma. Mit is jelent ez? Azt jelenti, hogy ő a mindenható Isten, akié a menny és föld minden hatalma, tehát az ő célja és akarata érvényesül. Ezért megtanulunk bízni az ő bölcsességében és jóságában, megtapasztaljuk az ő szerető természetét és nagylelkűségét.

Hitben növekszünk, ahogy megértjük, Istennek jobb rálátása van a minket körülvevő dolgokra, mint nekünk, és ő tudja, hogy mi a legjobb számunkra. Látja a jövőnket, amit mi nem. A Biblia azt mondja: „Tervei örökké tartanak; céljai örökre szólnak" (Zsolt 33,11 GNT fordítás).

Isten korlátlan erőforrásai a te számodra is elérhetőek. Az Újszövetség húsz alkalommal említi meg, hogy „Kérjetek!". Igaz milyen bátorító a tudat, hogy a kezünkből kicsúszó dolgok Isten kezében ott vannak? Lehet, hogy te nem vagy képes változtatni egy helyzeten, de imádkozhatsz, és Isten képes rá.

Talán azt gondolod: „Ha imádkozhatok, és kérhetem Istent, hogy változtasson a dolgokon, Isten pedig valóban mindent irányít, akkor miért nem kapok meg mindent, amiért imádkozom?" Íme három ok:

Isten nem egy dzsinn.
Csak azért mert imádkozunk, nem kapunk meg mindent, amit akarunk. Ha minden ima megválaszolásra kerülne, olyanokká válnánk, mint a rosszcsont kölykök. Ha szülő vagy, megadsz mindent a gyermekeidnek, amit kérnek? Valószínűleg nem. Felnőttként tudod, hogy mi a legjobb számukra, látod a nagyobb képet. Ha gyermekeid esetében látod a nagyobb képet, akkor milyen nagy lehet az a kép, amit Isten lát velünk kapcsolatban?

Néha a keresztények konfliktushelyzetekben imádkoznak.
Előfordul, hogy a keresztények különböző eredményekért imádkoznak, még akkor is, ha ugyanarról a dologról van szó. Melyik imádságra fog Isten válaszolni? Nem válaszolhat mindegyik imádságra ugyanúgy egy időben.

Isten tudja, mi az, ami a legjobb, nem mi.
A Biblia azt mondja: „Ez az a bizalom, amellyel rendelkezünk, amikor Istenhez közeledünk: ha valamit az ő akarata szerint kérünk, akkor hall minket. És ha tudjuk, hogy ő hall minket – bármit is kérünk –, akkor tudjuk, hogy már rendelkezünk azzal, amit kértünk tőle" (1Jn 5,14–15 NIV fordítás).

Így imádkozott Jézus: „Atyám, ha te azt akarod, vedd el tőlem a szenvedés e poharát! De legyen meg a te akaratod, ne az enyém" (Lk 22,42 NLT fordítás).

Az imádság működik. Nem időpocsékolás. Isten mindent kézben tart, és hallani akarja az imádságaidat – ő meghallgat!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit jelent Isten akarata szerint imádkozni, amint János első levele 5. fejezetének 14–15. versei írják?
  • Hogyan mutatta meg neked Isten, hogy ő meghallgat, és megéri imádkozni?
  • Hogyan változnak az imádságaid abban a tudatban, hogy Isten meghallgat és válaszol?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.07.09.) Fordító: Lilla

Szólj hozzá!
Címkék: ima

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása