Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Biztos lehetek abban, hogy a mennybe kerülök?

2020. július 30. 03:00 - ReveSz

man on grass field looking at sky

„Azok, akik hallják az én szavaimat, és hisznek abban, aki elküldött engem, annak örök élete van. Őket nem fogják megítélni” (Jn 5,24 GNT fordítás).

Jézus halála és feltámadása mentesít minket az ítélet alól.

Lehet elképzelted már az ítélet napját, mikor állsz a menny kapuja előtt egy nagyon hosszú sorban, és csak nagyon lassan haladsz előre lépésről lépésre. Amint közelítesz elkezdesz izzadni. „Vajon be fogok jutni? Sikerülni fog? Használni fog Isten egy hatalmas tévét, hogy megmutasson minden buta és rossz dolgot, amit valaha is tettem? Minden bűnömet meg fogja mutatni?”

Jó hírem van számodra! Jézus Krisztusnak van egy ígérete. A Biblia azt mondja János evangéliuma 3. fejezetének 18. versében, hogy akik hisznek Jézusban – a halálában és a feltámadásában –, azokat nem fogják megítélni.

Valójában ezt kell elképzelned: vársz a sorodra, hogy megítéltess. Jézus meglát téged, és azt mondja: „Én ismerlek téged, évek óta barátok vagyunk. Egyik húsvétkor döntöttél mellettem. Gyere velem! Állj be egy másik sorba, oda, ahol elmehetsz az ítélet mellett.” Ez jó hír? Hát persze!

Van egy Bob nevű barátom, aki azt mondta, hogy mikor kicsi gyermek volt, a vasárnapi iskolai tanára azt tanította neki, hogy Isten ott ül fenn a mennyben, és leír minden rossz dolgot amit Bob valaha tett. Még egy dalt is énekeltetett velük minden héten, ami így hangzott: „Isten csak ír, folyton folyvást csak ír, ír és ír.” Bob azt mondta: „Ez megijesztett engem. Azt gondoltam, hogy soha nem fogok a mennybe menni. A listám egyre csak hízott.”

Ez lenne a módja annak, ahogy Isten bánik velünk, mikor a hitünket Krisztusba vetjük? Nem! Valójában Isten folyton folyvást csak töröl, töröl és töröl. Folyton folyvást megbocsát, megbocsát és megbocsát. A mennyben ülve a „delete” gombot nyomogatja.

Hogy miért? Mert a Biblia azt mondja: „Isten a szeretet” (1Jn 4,8 NIV fordítás), és a szeretet „nem vezet nyilvántartást a rosszról” (1Kor 13,5 NIV fordítás). Ha Jézus Krisztusba veted a hitedet, bűneidet kitörlik.

„Nincs kárhoztatás azok számára, akik Krisztus Jézushoz tartoznak” (Róm 8,1 NLT fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mire gondolsz, amikor hallasz embereket beszélgetni az „ítélet napjáról”?
  • Hogyan alakítja a napi cselekedeteidet és döntéseidet a mennyországba vetett bizalom?
  • Hogy ha Isten nem rója fel a rosszat, akkor miért fontos mégis, hogy megpróbáljuk a jót tenni?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2020.07.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása