Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

El tudod-e érni, hogy Isten ne szeressen téged?

2020. október 01. 03:00 - Deltajulietttango

lens-1209823_1280_1.jpg

„Mert meg vagyok győződve arról, hogy sem a halál, sem az élet, sem az angyalok, sem a démonok, sem a jelen, sem a jövő, sem a hatalmasok, sem a magasság, sem a mélység, sem pedig semmiféle teremtmény nem lesz képes elválasztani minket Isten szeretetétől, ami Krisztus Jézusban, a mi Urunkban van” (Róm 8,38–39 NIV fordítás).

A Biblia azt mondja az Efezusiakhoz írt levél 1. fejezetében, hogy Isten kiválasztott téged még mielőtt a föld alapjait megalkotta volna. De nem csak kiválasztott téged. Beléd helyezte szeretetét is. Azért hozta létre a világot, mert szeret téged, és akart egy helyet a családjának. Nem csak kiválasztott vagy! Szeretett is vagy!

Mielőtt a föld létrejött volna, Isten belehelyezett téged szeretetének középpontjába. Te talán ritkán koncentrálsz Istenre, de Isten mindig rád koncentrál. Valójában Isten egyszerre tud koncentrálni mindenkire. Miért? Mert ő Isten!

Életed bármely pillanatában Isten épp rád koncentrál. Lát minden vidámságot, minden meggyötörtséget, minden jó pillanatot, minden rossz pillanatot, minden hegyet, minden völgyet, minden örömöt és könnyet. Isten azért alkotott téged, hogy szeressen, és ezt soha nem fogja abbahagyni.

„Mert meg vagyok győződve arról, hogy sem a halál, sem az élet, sem az angyalok, sem a démonok, sem a jelen, sem a jövő, sem a hatalmasok, sem a magasság, sem a mélység, sem pedig semmiféle teremtmény nem lesz képes elválasztani minket Isten szeretetétől, ami Krisztus Jézusban, a mi Urunkban van” (Róm 8,38–39 NIV fordítás).

Két okból nem tudsz elszakadni Isten szeretetétől: mert örök, és mert feltétel nélküli. Isten soha nem mondja: „Szeretlek, ha…”. Nem mondja, hogy „Szeretlek, mert…”. Isten azt mondja: „Szeretlek" és pont. Isten örök, feltétel nélküli szeretetet ad neked, mert Isten maga a szeretet.

Isten irántad való szeretete nem azon alapszik, amit te csinálsz, hanem azon, hogy ő kicsoda. Nem a te teljesítményeden, hanem az ő jellemén alapszik. Egész életedben próbálkozhatsz azzal, hogy Isten ne szeressen, de bele fogsz bukni.

Semmit sem tehetsz azért, hogy Isten kevésbé szeressen téged. És nem tehetsz semmit azért sem, hogy Isten jobban szeressen. Eléggé szeretett téged ahhoz, hogy megalkosson és rád figyeljen. Eléggé szeretett téged, hogy örökre veled akarjon lenni, annak ellenére, hogy vétkezel ellene. Eléggé szeretett téged ahhoz, hogy elküldje Fiát, hogy megváltson bűneidből.

Soha nem találhatsz nagyobb szeretetet.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen érzés tudni, hogy Isten mindig rád figyel? Milyen érzés tudni, hogy te mindig szeretete középpontjában vagy?
  • Tartottál már valaha attól, hogy olyat tettél, ami miatt Isten kevésbé szeretne? Hogyan nyugodtál meg újra az ő szeretetében?
  • Mit tudsz Isten jelleméről, ami biztossá teszi számodra, hogy ő szeret?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.09.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása