Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha lélegzel, akkor van célod is

2020. október 03. 03:00 - Tomes Lívia

lelegzet.jpg

„Mert mi Isten remekműve vagyunk. Újjáteremtett minket Krisztus Jézusban, így tehetjük meg azokat a jó cselekedeteket, amelyeket előre eltervezett” (Ef 2,10 NLT fordítás).

Isten semmit sem teremtett cél nélkül. Ha te lélegzel, akkor van célod is. Krisztusban van mit felajánlanod a világnak.

Amikor Isten megalkotott téged, egyedülállónak formált, hogy vele együttműködj. Senki sem volt a múltban olyan, mint te, és nem is lesz a jövőben.

Isten nem klónokat vagy másolatokat teremtett. Még az egypetéjű ikrek is ezerféleképpen különböznek egymástól.

Az ujjlenyomatod, a hangod, a lábnyomod, a szívverésed és a szemed is egyedi. Nem egy vagy a millióból. Te egy vagy a billióból. Isten rendelésre készített téged. És ő azt akarja, hogy te önmagad légy.

Lehet, hogy egész életedben azt hallottad: „Miért nem tudsz olyan lenni, mint a (testvéred vagy barátod)?” De ha Isten nem azt akarta volna, hogy te ilyen légy, akkor te nem is léteznél. Megpróbálhatod úgy élni az életedet, hogy az légy, aki nem te vagy. Ha ezt teszed, akkor elveszíted a célodat.

Isten nem azért teremtett téged, és helyezett erre a bolygóra, hogy csak lélegezz, foglalj egy helyet, és majd meghalj. Ha itt vagy, azt jelenti, hozzájárulsz ahhoz, amit csak te tehetsz.

„Mert mi Isten remekműve vagyunk. Újjáteremtett minket Krisztus Jézusban, így tehetjük meg azokat a jó cselekedeteket, amelyeket előre eltervezett” (Ef 2,10 NLT fordítás).

Te Isten remekműve vagy. Mielőtt megszülettél, Isten már eltervezte azokat a jó cselekedeteket, amiket meg kell tenned az életedben. Más szavakkal: ő szolgálatot bízott rád.

Mindenkinek van szolgálata. Te is megtalálhatod szolgálatodat, ha megnézed, hogyan formált téged Isten. Különleges lelki ajándékokat, képességeket és tapasztalatokat adott neked, hogy segíts másoknak.

Amikor meglátod, hogyan formálódsz, és hogyan használod ezeket mások áldására, akkor találod meg a szolgálatodat. És megtalálod a célod.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, mi történik, ha nem teljesíted a célodat?
  • Hogyan befolyásolja célodat vagy szolgálatodat a gyülekezet?
  • Gondolj arra, hogy Isten egyedi módon formált téged. Készíts egy listát a lelki ajándékaidról, szívedről, képességeidről, személyiségedről és tapasztalataidról! Hogyan tudja Isten ezeket felhasználni az ő szolgálatára?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.09.26.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása