Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Magabiztosságért csatlakozz Isten erejéhez

2020. október 05. 03:00 - magyarosijulia

„Nincs bennünk semmi, ami lehetővé tenné, hogy azt mondjuk, hogy képesek vagyunk elvégezni ezt a munkát. A képességünk Istentől jön; ő az, aki képessé tett az új szövetség szolgálatára” (2Kor 3,5–6 GNT fordítás).

A siker azt jelenti, hogy az vagy, akinek Isten teremtett. Ez a tudat óriási önbizalmat kellene, hogy adjon. De bevallhatod, hogy az idő nagy részében igencsak kicsi az önbizalmad, vagy teljesen bizonytalan vagy. Lehet, hogy úgy viselkedsz, mintha magabiztos lennél, de néhány dolgot még te sem szeretsz magadban.

Miért nincs önbizalmad? Két oka lehet.

Az első az, hogy olyan akarsz lenni, amilyennek Isten nem alkotott téged. Ez nagyon félelmetes, mert rajtad kívül senki más nem lehetsz.

„Nincs bennünk semmi, ami lehetővé tenné, hogy azt mondjuk, hogy képesek vagyunk elvégezni ezt a munkát. A képességünk Istentől jön; ő az, aki képessé tett az új szövetség szolgálatára” (2Kor 3,5–6 GNT fordítás).

Csak akkor leszel magabiztos, amikor felfedezed a képességeidet: milyennek alkotott téged Isten, milyen az alkatod. Ide tartoznak a lelki ajándékaid, a szíved indítékai, a képességeid, a személyiséged és a tapasztalataid.

A másik oka, hogy gyakran nincs önbizalmad, hogy a saját erődre támaszkodsz Isten ereje helyett. Ez a bukás biztos kulcsa! Bár Isten képességekkel áldott meg, nem úgy teremtett, hogy mindent meg tudj tenni egymagad. Isten soha nem azt szánta neked, hogy a saját erődre támaszodva haladj át az életen. Ő úgy alkotott, hogy tőle függj!

A robotgépet arra tervezték, hogy összekeverje a hozzávalókat, de teljesen hasznavehetetlen, ha nincs áramhoz csatlakoztatva. Ha a robotgép ott van a konyhában, de sosincs áram alatt, használhatatlan. Nem tudja betölteni a célját.

Isten képességeket ajándékozott neked, de mind értéktelenek, ha nem csatlakozol Isten erejéhez a Szentlélek által. Krisztussal minden szükségessel rendelkezel, hogy magabiztos legyél!

A Biblia azt írja: „Minden dologra [amire ő elhívott, hogy elvégezzem] van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít és képessé tesz [hogy betöltsem az ő célját – alkalmas vagyok Krisztus alkalmassága által; kész vagyok mindenre benne, aki betölt engem belső erővel és magabiztos békével]” (Fil 4,13 AMP fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan tapasztaltad a Szentlélek erejét az életedben?
  • Milyen gyakorlati lépésekben tudsz Isten erejéhez csatlakozni?
  • Milyen konkrét módon adott Isten képességeket a célod betöltésére?

(Daily Hope by Rick Warren, 2020.09.28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása