Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan add meg magad Isten akaratának, amikor fájdalom ér?

2020. október 28. 03:00 - Lilla:)

change.jpg

„Abbá, Atyám! Minden lehetséges neked: vedd el tőlem ezt a poharat; mindazáltal ne úgy legyen, ahogy én akarom, hanem amint te” (Mk 14,36).

Ha Krisztus szerint gondolkodsz, az azzal jár, hogy Isten akaratát teljesíted még akkor is, ha az fájdalmas, bonyolult vagy lehetetlennek tűnik. Jézus erre mutatott nekünk példát a keresztre feszítése előtti éjjelen.

A Gecsemáné kertben Jézust gyötrődött amiatt, hogy tudta, milyen fájdalmakkal kell majd szembenéznie a következő napon; nem csak a fizikai fájdalmakra gondolt, hanem az érzelmi és lelki fájdalmakra is amiatt, hogy el lesz választva Atyjától, amint a bűneink terhét és szégyenét hordozza.

Jézus még ekkor is így imádkozott: „Abbá, Atyám! Minden lehetséges neked: vedd el tőlem ezt a poharat; mindazáltal ne úgy legyen, ahogy én akarom, hanem amint te” (Mk 14,36). A Gecsemáné kertben Jézus azt mondta, hogy Isten akaratát akarja véghez vinni, nem pedig a sajátját, még akkor is, ha az fájdalmas.

Bármikor, amikor fájdalom ér, imádkozd el te is Gecsemáné kertbeli imát! Ez három részből áll.

Az első része a hit. Jézus elhitte, hogy Istennek meg van a hatalma arra, hogy változtasson a helyzetén. Ezt te is elmondhatod imában. Bármin mész is jelenleg keresztül, kezdheted azzal, hogy hittel imádkozol: „Istenem, tudom, hogy neked hatalmadban áll ezen változtatni.”

Utána kérdd Isten segítségét! Nyugodtan mondhatod: „Istenem, a segítségedet kérem. Jelenleg rengeteg fájdalommal küzdök, és szükségem van a szabadításodra. Azt kérem tőled, hogy tégy csodát! Tudom, hogy képes vagy változtatni a helyzetemen, és azt kérem, hogy tedd meg!”

A harmadik része a Gecsemáné-imának, hogy megadod magad, és ez a kulcsa annak, hogy megtanulsz Krisztus szerint gondolkodni. Imádkozz úgy, ahogy Jézus tette: „Uram, még ha azt is kérem tőled, hogy vedd el a fájdalmat, megadom magam neked. Mindennél jobban, még a szabadulásnál is jobban, vágyom arra, hogy a te akaratod valósuljon meg, ne az enyém.”

Készen állsz arra, hogy elmondd ezeket Istennek a legnagyobb szükség óráiban? Amikor ezt megteszed, megmutatod a szellemi érettségedet is, valamint az Istenbe vetett bizalmadat, hogy ő a szörnyűségekből is képes jó dolgot kihozni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ha tudnád, hogy holnap életed legnagyobb kihívásával kell szembenézned, hogy imádkoznál ma Istennek?
  • Elhiszed, hogy Isten életed legrosszabb helyzetét is meg tudja változtatni? Az imáid hogyan tükrözik a hitedet?
  • Milyen más módokon mutatta még meg nekünk Jézus, hogy hogyan adjuk meg magunkat Istennek?

(Daily Hope by Rick Warren, 2020.10.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása