Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézus hozzád lép a viharban

2021. február 24. 03:00 - daniella_89

0_jcr_wol_160819weatherphotographeroftheyear2019_18.jpg
„Hajnali 3 óra körül, Jézus odament hozzájuk a vízen járva” (Mk 6,48 NLT).
Volt már olyan vihar az életedben, ami mindent szétzilált?

Márk evangéliuma 6. fejezetében Jézus elment, hogy egyedül imádkozzon, de előtte előreküldte a tanítványait Bétsaidába. A hajóút nem volt hosszú, de hirtelen vihar csapott le a tóra. Amikor Jézus látta, hogy a széllel küzdenek a tó közepén, a segítségükre sietett.

Érezted már magad úgy, mint ezek a tanítványok?

Talán nem szándékosan jutottál el idáig a munkáddal, a házasságoddal vagy az anyagiakkal kapcsolatban. Olyan helyzetekbe kerültél, amelyekben a dolgok kicsúsztak az irányításod alól. Úgy érzed, hogy már rég el kellett volna érned a kitűzött céljaidat, de mostanra feladtad a reményt is, hogy eljuss odáig. Már csak a biztos talajt kívánod a lábad alatt.

Vagy talán nagy álmokat dédelgettél az életeddel kapcsolatban, de már rég feladtad őket. Már nem érdekel a haladás, csak az jár a fejedben: „Túl fogom ezt élni?”

Mit tesz Jézus a kétségbeesésed pillanatában? Márk evangéliuma 6. fejezetének 48. verse szerint: „Hajnali 3 óra körül, Jézus odament hozzájuk a vízen járva” (NLT). Vegyük észre, Jézus nem a tanítványainak mondta, hogy menjenek oda hozzá! Tudta, hogy nem képesek rá. Ő ment oda hozzájuk. Ugyanez igaz a te helyzetedre is. Ha épp a kétségbeesés mocsarába ragadtál, Jézus odalép hozzád.

Számomra csodálatos tény, hogy Jézus nem a parton áll, és onnan kiabálja az utasításokat. Ha viharba kerültél, nem tanácsokra van szükséged, hanem egy csodára. Arra van szükséged, hogy valaki ott legyen veled, és pont ez az, amit Jézust tesz. Közbelépett a tanítványai viharában.

Ez az evangélium a jó hír: Isten nem a parton áll, hogy onnan megmondja, hogy mit tegyél. Ő eljön, és találkozik veled a te viharodban – a fájdalmadban, a félelmedben, a depressziódban és a csüggedésedben. Ő jön hozzánk. Micsoda Isten!

Lehet, hogy éppen most elhagyatottnak érzed magad, de nem vagy az! A Biblia azt írja János evangéliuma 14. fejezetének 18. versében: „Nem hagylak el, és nem hagylak árván a viharban. Én jövök hozzád” (TLB). Erre számíthatsz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
  • Hogyan változtatta vagy erősítette meg az evangéliumról alkotott képedet ez a történet arról, hogy Jézus eljön a tanítványokhoz a viharban?
  • Gondolj egy időszakra az életedben, amikor el voltál keseredve! Hogyan jött el Isten hozzád?
  • Kit ismersz, aki éppen reménytelen helyzetbe került, és szüksége van Isten beavatkozására? Hogyan imádkozhatsz érte? Hogyan tudod támogatni őt?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.02.17.) (Fordította: efildi, daniella_89)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása