Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A szeretet elűzi a félelmet

2021. március 23. 03:00 - Lencsés Tamás

„Aki a bűnt cselekszi, az az ördögtől van, mert az ördög cselekszi a bűnt kezdettől fogva. Azért jelent meg az Isten Fia, hogy az ördög munkáját lerombolja” (1Jn 3,8 The Message).

Jézus legyőzte a halált, és ez egyben azt jelenti, hogy a Sátánt is legyőzte. Valójában ezért jött a földre. A Biblia ezt mondja: Azért jelent meg az Isten Fia, hogy az ördög munkáját lerombolja” (1Jn 3,8 The Message).

Mi az ördög munkája”? Összezavarja az elmédet. Aggodalommal, bűntudattal, haraggal, dühvel, félelemmel és zavartsággal tölti el azt. A füledbe súgja, hogy értéktelen, tehetetlen, reménytelen és céltalan vagy.

A Sátán ezeket a gondolatokat és érzelmeket használja arra, hogy leigázhasson téged.

A legfőbb eszköz a Sátán kezében, amit arra használ, hogy az életed megkeserítse, a félelem. A Biblia egyértelműen kimondja, hogy a félelem nem Istentől van:A szeretetben nincs félelem. De a tökéletes szeretet elűzi a félelmet” (1Jn 4,18 NIV). A Biblia ezt is mondja: Isten a szeretet” (1Jn 4,16 NIV). Így amikor félsz, az nem Istentől származik, mert a szeretet nem ismer félelmet, és Isten maga a szeretet.

Lelkészként megtanultam, hogy a legtöbb ember a haláltól fél a leginkább. A Sátán pedig felhasználja ezt a félelmet, hogy manipuláljon téged.

Jézus azonban legyőzte a halált; megsemmisítette az ördög munkáját

Amikor keresztényként gyászolod valakinek a halálát, akkor reménységgel gyászolsz.

Gyászolsz, mert hiányoznak azok, akiket elveszítettél. Gyászolsz, de tudod, hogy ha hittek Jézusban, akkor újra látni fogod őket a mennyben. Ott várnak rád azon a helyen, ahová mi is mindannyian megyünk.

A zsidókhoz írt levél 2. fejezetének 14. és 15. versében a Biblia így szól: Mivel pedig ezeknek a gyermekeknek testük és vérük van, Jézus test és vér lett, hogy olyan legyen, mint ők. Azért tette ezt, hogy halála által megsemmisítse azt, akinek hatalma van a halálon (vagyis az ördögöt). Ezáltal megszabadítja azokat, akik egész életükben rabok voltak, mert féltek a haláltól” (GW).

Tehát amikor úgy érzed, hogy félelem lopakodik be a szívedbe (halálfélelem vagy más félelem), jusson eszedbe, hogy a félelem nem Istentől van. Ezután kérd Istent, hogy tökéletes szeretetével űzze ki ezt a félelmet!

 Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • János első levele 3. fejezetének 8. verse ezt mondja: Azért jelent meg az Isten Fia, hogy az ördög munkáját lerombolja (The Message). Mit jelent számodra ez a vers?
  • Mik a leggyakoribb félelmeid? Amint megnevezed őket, kérlek ne feledd, hogy ezek a félelmek nem Istentől vannak.
  • Miként töltheted be életed még inkább Isten tökéletes szeretetével, hogy ne legyen hely a félelemnek?

Biztos vagy abban, hogy hova fogsz jutni miután meghaltál?

Sokan félnek a haláltól. Részben azért, mert nem tudják, hova jutnak miután meghaltak. De Jézus azért jött, hogy megmentsen a halálfélelemtől.

A Biblia azt mondja, hogy mindannyian vétkezünk, és hogy a bűn büntetése a halál. De Isten annyira szeret téged, hogy elküldte Fiát, Jézus Krisztust, hogy ő fizesse ki az árat a bűneidért, hogy bevigyen Isten családjába, és megmentsen a halálfélelemtől.

Ha készen állsz arra, hogy belépj Isten családjába, először mondd el ezt az imát:

„Drága Istenem, tudom, hogy amikor meghalok, közvetlenül neked adok számot az életemről. Bevallom, volt, hogy figyelmen kívül hagytalak. Tudom, hogy vétkeztem ellened, és a saját terveim szerint éltem, nem a tiéd szerint. Változtatni akarok ezen ettől a pillanattól kezdve. El akarok fordulni a bűneimtől, és feléd akarok fordulni.

Köszönöm, hogy elküldted Jézust, hogy meghaljon minden rosszért, amit elkövettem, hogy ne nekem kelljen megfizetnem az árat azért. Tudom, hogy nem érdemlem meg a megbocsátásodat. Tudom, hogy csak a kegyelmed menthet meg, Uram.

Jézusom, köszönöm, hogy annyira szeretsz, hogy minden bűnömet magadra vállaltad. Elfogadhatóvá tettél a menny számára, és alázatosan arra kérlek, hogy ments meg! Kérlek, ments meg a bűneimtől és a halálfélelemtől! Hiszek benned, Jézus. És hiszem, hogy betartod azt az ígéreted, hogy azonnal, bizonyosan, teljesen és mindörökre megmentesz engem. Jézus nevében. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.03.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása