Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézus miatt Isten elfogad téged

2021. április 01. 03:00 - Erika1832

„Isten azt mondja, hogy elfogad és felment bennünket – kijelenti, hogy: »nem vagyunk bűnösök« –, ha bízunk abban, hogy Jézus Krisztus elveszi a bűneinket. És mindannyian így menekülhetünk meg, ha Krisztushoz jövünk függetlenül attól, hogy kik vagyunk vagy milyenek vagyunk” (Róm 3,22 TLB).

Meglepődnél, ha tudnád, hogy a legtöbb ember nem fogadja el magát? Már több mint 40 éve vagyok lelkész. Több tízezer emberrel beszélgettem már, és rájöttem, hogy a legtöbb ember nem igazán szereti önmagát. Azt kívánják, bárcsak másmilyenek lennének. Azt szeretnék, ha másképp néznének ki, arra vágynak, hogy  bárcsak másképp viselkednének.

Ha olyan vagy te is, mint ezek az emberek, akik nem fogadják el magukat, akkor az életed azzal telik, hogy mások elfogadását igyekszed kivívni.

És nem csak arra törekszel, hogy a többiek elfogadjanak téged, azért is keményen dolgozol, hogy Isten számára is elfogadható legyél. A szívedben jól tudod, hogy ezzel kapcsolatban van egy nagy probléma: Isten tökéletes, de te nem.

Viszont van egy jó hírem számodra: Isten felismerte ezt a problémát is, és van rá egy terve.

Először is tisztázd, hogy helyesen látod a problémát: Isten egy menny nevű tökéletes helyen él. És ha erre a tökéletes helyre beengedi a tökéletlen embereket, az már nem lesz tökéletes.

A következő, mi Isten terve: Isten terve az, amit úgy is nevezhetünk, hogy „a nagy változás”.

A Biblia azt mondja: „Isten a bűn nélküli Krisztusra árasztotta rá a bűneinket. És cserébe Isten jóságát árasztotta ránk” (2Kor 5,21 TLB).

Nem vagy tökéletes, de Jézus az. Isten azt mondja: „Akkor itt cserére van szükség. Jézus el fogja venni a bűneidet, és te meg fogod kapni a jóságát az életedben.”

Krisztus halála és feltámadása miatt nem kell azon dolgoznunk, hogy elég jók lehessünk. Krisztus jósága elfogadhatóvá tesz Isten számára. És ez lehetővé teszi, hogy egy nap vele éljünk a mennyben, az ő tökéletes helyén. Ez aztán az üzlet!

Sokan úgy érzik, a múltjuk fogságban tartja őket. Azt mondják: „Ha tudnád, mit tettem, tudnád, hogy soha nem leszek elfogadható Isten számára.”

Nem tudom, mit tettél, de Isten igen – és ő így is elfogad téged: „Isten azt mondja, hogy elfogad és felment bennünket – kijelenti, hogy »nem vagyunk bűnösök« –, ha bízunk abban, hogy Jézus Krisztus elveszi a bűneinket. És mindannyian így menekülhetünk meg, ha Krisztushoz jövünk függetlenül attól, hogy kik vagyunk vagy milyenek vagyunk” (Róm 3,22 TLB).

Itt az ideje, hogy felhagyj azzal, hogy elfogadható igyekszel lenni Isten és mások számára, mivel Jézus halála és feltámadása miatt elfogadható vagy.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit csináltál azért, hogy mások elfogadjanak? Milyen eredményei voltak ennek? 
  • Mi ösztönöz arra, hogy Isten elfogadását kivívd magadnak?
  • Milyen gyakorlati különbséget jelent az életedben, ha tudod, hogy Jézus halála és feltámadása miatt Isten elfogad téged?

Ne próbálkozz azzal, hogy elég jó legyél Isten számára!

Nem számít, milyen keményen próbálkozol, soha nem leszel elég jó Istennek. Ez lehetetlen. Ezért van szükséged Jézusra. Készen állsz arra, hogy feladd Isten elfogadásának kivívását, és inkább elfogadd az üdvösség ingyen ajándékát? Ha igen, mondd el ezt az imát még ma:

„Istenem, tudom, hogy amikor meghalok, közvetlenül neked adok számot az életemről. Bevallom, egész életemben próbáltam elnyerni mások és a te elfogadásodat. Tudom, hogy vétkeztem ellened, és a saját elgondolásom szerint éltem, és nem a tiéd szerint. Azt akarom, hogy ez mától megváltozzon. El akarok fordulni a bűneimtől feléd.”

„Köszönöm, hogy elküldted Jézust, hogy meghalljon mindazért, amit rosszul tettem, hogy ne nekem kelljen kifizetnem a büntetést. Tudom, hogy nem érdemlem ki a megbocsátásodat és az elfogadásodat. Tudom, hogy csak a kegyelmed és Jézus jósága menthet meg, Uram.”

„Jézusom, köszönöm, hogy annyira szerettél, hogy minden bűnömet magadra vállaltad. Elfogadhatóvá tettél a mennyország számára, és alázatosan arra kérlek, hogy ments meg! Hiszek benned, Jézus. És hiszem, hogy betartod az ígéreted, hogy azonnal, valóságosan, teljesen és örökké megmentettél. Jézus nevében. Ámen.”

Ha elmondtad a fenti imát, kérlek, írj nekem egy e-mailt angol nyelven a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem! Szeretnék küldeni neked pár angol nyelvű segédanyagot a Jézussal való utazásod kezdetéhez.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.03.25.)

Szólj hozzá!
Címkék: elfogadás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása