Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan bizonyítja a kereszt, hogy értékes vagy?

2021. június 09. 03:00 - Erika1832

pipacsok-pipacs.jpg

„Gyertek az Úrhoz, az élő kőhöz, amit az emberek értéktelenként elutasítottak, Isten azonban értékesként kiválasztotta!” (1Pt 2,4 GNT).

Isten azt mondja, hogy elfogadott vagy – és hogy értékes vagy.

Mit gondolsz, mennyit érsz? Most nem a vagyonod nettó értékéről beszélek, hanem a saját értékedről. Soha ne téveszd össze a kézzelfogható értéktárgyaidat a személyed értékével! Lehetsz szegény vagy gazdag, de ennek semmi köze a személyed értékéhez.

Az életben két dolog határozza meg az értéket:

1. Amennyit valaki hajlandó fizetni valamiért.

2. Kihez tartozott.

A Biblia azt mondja, hogy: „Krisztus vett meg titeket, és fizetett értetek, tehát hozzá tartoztok” (1Kor 7,23 TLB).

Istenhez tartozol, és Jézus az életével fizetett érted. A kereszt bizonyítja az értéked. Soha senki nem fizetett még nagyobb váltságdíjat, mint amennyit Isten fizetett érted. Elfogható vagy, és értékes vagy.

Péter egy építőipari képet használ, hogy szemléltesse az értékedet. Lefest egy képet, ahogy Isten kőépületet épít. Ez az épület ábrázolja az egyházat, Isten családját.

Péter ezt mondja: „Gyertek az Úrhoz, az élő kőhöz, amit az emberek értéktelenként elutasítottak, Isten azonban értékesként kiválasztotta!” (1Pt 2,4 GNT). Jézus az élő kő. Ő tökéletes volt, de néhány ember mégis elutasította őt. Lehet, hogy ezt gondolod: „Ha csak tökéletes lehetnék, akkor elfogadnának.” Nem! Jézus tökéletes volt, de még őt sem fogadta el mindenki. Mégis „Isten értékesként kiválasztotta.”

Te is Isten egyik kiválasztott, értékes köve vagy. Amikor az életedet Krisztusnak adtad, akkor épületkockává lettél Isten nagy tervében.

Legközelebb, amikor megkérdőjelezed a saját értékedet, emlékezz, hogy Jézus úgy gondolta, megérted az életét, és most mindörökké Isten családjának része vagy.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hol ér kísértés arra, hogy a saját értékedet Krisztuson kívül találd meg?
  • Értékes vagy Istennek. Milyen különbséget jelent ez az igazság a mindennapjaidban?
  • Amikor mások elutasítanak, hogyan bátorít téged az a tudat, hogy Jézust is elutasították az emberek?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.06.02.)

(GNT, TLB: A bibliaidézetek szövege az angol Good News Translation, illetve Living Bible fordításból származik.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása