Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bízz Istenben, hogy nagy dolgokat tehess!

2021. július 05. 03:00 - Tomes Lívia

 

„Jézus rájuk nézett és ezt mondta: embernél ez lehetetlen, de Istennél minden lehetséges.” (Máté 19,26 NIV fordítás)

Istennel minden lehetséges!

„Jézus rájuk nézett és ezt mondta: embernél ez lehetetlen, de Istennél minden lehetséges.” (Máté 19,26 NIV fordítás)

Miért kezdtük el a Saddleback gyülekezetben a "Béke tervet"? Miért gondoltuk azt, hogy gyülekezetek ezreit rávezethetjük, hogy utána járjanak a föld öt legnagyobb problémájának? A válasz: mert van egy nagy Istenünk.

Az emberek azt kérdezték: „Kinek gondolod te magad?” Nem ez a jó kérdés. A kérdés az, hogy „Mi mit gondolunk ki az Isten?”

Jézus ezt mondta: „legyen a ti hitetek szerint” (Máté 9,29  NIV fordítás)

Hagyd abba azt, mondogatni, hogy „ ezt nem tudom megtenni”, „nem tudom ezt a házasságot működtetni”. "Nem tudom azt tenni, amit Isten akar.” ”Nem tudom azokat szeretni, akik nem olyanok, mint én.” Ezek hazugságok. Istennel minden lehetséges.

Az Efézus 3,20 azt mondja: "Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint" (TLB fordítás).

Emiatt, ezen az áhítaton keresztül is ösztönözlek benneteket. Azért teszem ezt, mert tudom, hogy óriási lehetőségeid vannak - messze meghaladva azt, amit valaha is elképzeltél. Isten használni akar téged, és a hited által meg is teszi ezt.

Tudod, mi hited legnagyobb ellensége? Nem az emberek. Nem is a kritikusaid. És nem is az ördög. Hanem, saját hitetlenséged.

Van választásod. Dönthetsz úgy, hogy hiszel Istennek - vagy nem hiszel. Dönthetsz úgy, hogy bízol Istenben - vagy nem bízol. Sok olyan dolog van, amit nem tudsz irányítani. De dönthetsz úgy, hogy hiszel Istenben. Szeretnéd, hogy Isten nagy dolgokat tegyen életében? Akkor kezdj el hinni!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mikor láttad, hogy Isten nagy dolgokat művel valakinek a hite által?
  • Milyen területeken bízol könnyen Istenben? Milyen területeken nehezebb bízni benne?
  • Hiszed-e, hogy Isten téged nagy dolgok elvégzésére használhat fel? Miért igen, vagy miért nem?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.06.28.)

(A fordítások utáni 3 betűs rövidítések jelentése a https://napiremeny.blog.hu oldalon a jobboldali sávban a „Rövidítések - Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása