Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hagyd ki a félelmet a döntéshozatalaidból

2021. július 16. 03:00 - csmsdvd

bizonytalan.jpg

„Igaz ösvényen vezet az ő nevéért.” (Zsolt 23,3 NIV fordítás).

Az emberek nagyon gyakran félnek, hogy rossz döntést hoznak, ez a félelem pedig stresszhez vezet.

Lehet te is éppen egy fontos ügyben döntés előtt állsz: Várnom kell, vagy mehetek? Jöjjek össze vele, vagy tartsam magam távol? Házasodnom kell-e? Új munka után nézzek? Költözzem el?

Ha nem tudsz dönteni, akkor életed bizonytalan lesz. Tulajdonképpen a Biblia azt mondja Jakab első levelében, hogy amikor megosztott vagy, akkor bizonytalan leszel mindabban, amit csinálsz. A görög bizonytalan szó szerint azt jelenti, tántorog mint a részeg.

Istennek van gyógyírja a döntésképtelenségre. A Zsoltárok 23. fejezetének 3. verse szerint: „Igaz ösvényen vezet az ő nevéért.” Akkor tudod elviselni a döntések súlyát, ha hagyod, hogy Isten vezessen.

Azt is gondolhatod: „Ezt már megpróbáltam!” Kérted Istent, hogy vezessen, de aztán még jobban elbizonytalanodtál, mint amilyen annak előtte voltál. Továbbra sem jössz rá, nem érted. Ezek után azon tűnődsz, vajon miért olyan nehéz kiismerni Isten akaratát.

Játszik-e Isten veled? Természetesen nem! Isten vezetni szeretne téged. Ö sokkal jobban szeretné, hogy te megismerd az Ő akaratát, mint amennyire te azt szeretnéd. A gond ott van, hogy gyakran nem jó helyen keresed, amikor Isten akaratát keresed.

Lehet, hogy csak egy érzést keresel. Mindent elsöprően, hogy azt tudd mondani: „Ez az, ahogyan megtudom Isten akaratát!” Lehet, hogy valami módszeres megközelítést szeretnél Isten akaratához. Talán szeretnél valami receptet vagy képletet követni. Vagy netán valamilyen elvarázsolt módon állsz Isten akaratához. Valami egyértelmű, kivételes jel után vágyódsz, az égre írva, van egy telefonhívásra, vagy egy emailre.

Mindezek azonban frusztrációhoz vezetnek, és okai annak, amiért szem elől téveszted Isten akaratát. Isten akarata nem egy érzelem, nem egy képlet, és semmiképpen sem olyan, amitől frusztrált lennél, vagy amitől félned kellene.

Isten nem szeretne bizonytalanságban tartani és a döntéseidben sem akar stressz helyzetbe hozni. Következő alkalommal, mikor nagy döntés előtt állsz, csendesedj el, tudva azt az igazságot, hogy Isten jó úton fog vezetni, minden egyes lépésed által.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen nagy döntés előtt álltál a közelmúltban? Hogyan kerested Isten akaratát?
  • Mi tart távol attól, hogy bízzál Istenben, hogy minden döntésedben az ő útmutatását tudd követni?
  • Hogyan mutatta meg Isten az akaratát korábbi döntéseidben?

Ha még nem hiszel Jézusban, és nem döntötted el, hogy követed őt, miért várnál tovább?

A bűneid választanak el téged Jézustól. Csak Isten kegyelme által tudsz újra megfelelő kapcsolatban lenni vele.

A Biblia szerint: „Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez, nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.” (Ef 2,8-9)

Ha békét szeretnél kötni azzal, aki téged teremtett, imádkozzál ekképpen:

Kedves Jézus! Nem szeretném, ha bűneim továbbra is elválasztanának tőled. Sok helyen kerestem milyen is az éltem, de most már tudom, hogy csak tebenned találom meg az igazságot. Megígérted, hogy ha hiszek benned, minden rossz tettem, amit valaha elkövettem, megbocsájtást nyer, megismerem az életem célját, és azután befogadsz majd egy napon a mennyei örökkévalóságodba.

Megvallom neked bűneim, és hiszem, hogy Te vagy az én Megváltóm. Azt ígérted, ha megvallom bűneim és hiszek benned, te megszabadítasz engem. Hiszem, hogy szabadításom kegyelemből jön, a hit által, és nem a cselekedeteim által. Befogadlak az életembe, mint az én Uramat. A mai nappal átadom neked életem minden részletének irányítását. Te rendelkezz az életem felett.

Úgy szeretnék élni, ahogyan te erre az életre teremtettél, és szeretnék neked, és nem magamnak szolgálni életem hátralevő részében. Életemet neked szánom, kérem ments meg, és fogadj be családodba. Jézus nevében kérem. Ámen!”

Ha imádságban elfogadtad Jézust, írd meg nekem (angolul) a Rick@PastorRick.com e-mail címre. Szeretnék küldeni neked ingyenes anyagokat (angolul), melyek segítenek a Jézussal való utazásod kezdetén.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.07.09.)

(A fordítások utáni 3 betűs rövidítések magyarázata a napiremeny.blog.hu oldalon, a jobboldali sávban a "Rövidítések angol nyelvű bibliafordítások jelölései" pont alatt található)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása