Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Add át, amit Jézus felfedett benned!

2021. július 21. 03:00 - Anika Enikő

„És biztos vagyok abban, hogy Isten, aki elkezdte bennetek a jó munkát, folytatni fogja a munkáját, míg végül el nem készül azon a napon, amikor Krisztus Jézus visszatér (Fil 1,6 NLT).

Évekbe telik, mire az ember felnőtté válik. A gyümölcs érése is egy teljes idénybe telik. A fizikai növekedéshez és az értetté váláshoz idő kell.

Ugyanez vonatkozik a szellemi növekedésre is. A krisztusi jellemfejlődést sem lehet siettetni. A Szellem gyümölcse – mint egy gyümölcsfa termése – hosszú idő alatt fejlődik ki.

A szellemi növekedés folyamata közben Isten lassan feltárja életednek azon részeit, amelyeken változtatni kell ahhoz, hogy jobban hasonlíthass Jézusra.

Gondolj a Krisztushoz való megtérés előtti életedre. Lehet, hogy megengedte, hogy problémákat tapasztalj meg, és az élet nehézségei segítettek neki felhívni a figyelmedet, hogy az életed hibás alapokra épült. (És valójában elsősorban ez a hibás alap volt az, ami sok problémát okozott.)

Jézus azt akarja, hogy egész életedet átadd neki. Nem csak egy kis részét akarja annak, aki vagy. Hozzá akar férni a teljes valódhoz.

Íme egy hasonlat: Amikor megnyitod életednek ajtaját Jézus előtt, Ő bejön.

Képzeljük el, hogy meghívod őt a házadba, és a nappaliban azt mondod neki, „Ez most a te házad, és én úgy akarok itt élni, ahogyan te szeretnéd, hogy éljek.” 

A konyhában pedig ezt mondod: „Családtag vagy, én pedig a családodhoz tartozom, és nagyon hálás vagyok, hogy gondoskodsz rólam.” És ez így megy mindaddig, amíg el nem juttok egy bezárt ajtóig. Jézus be akar oda menni, de te ezt mondod: „Nem akarom, hogy oda bemenj. Az életemnek ez a része el van zárva előled."

Amikor meghívtad Jézust az életedbe, teljes hozzáférést biztosítottál neki? Vagy ellenálltál az erőfeszítéseinek, hogy segítsen neked éretté válni, mert ragaszkodsz ahhoz, hogy néhány dolgot zárt ajtók mögött tarts? Jézus nem akarja, hogy korlátozd őt abban, hogy Ő hogyan vagy hol munkálkodik az életedben. Ha korlátozod Őt,  korlátozod azt is, hogy éretté válj.

Jézus azt akarja, hogy add oda neki magad teljesen.

Lehet, hogy azt gondolod, hogy már az egész életedet átadtad Jézusnak, de az igazság az, hogy az életed egyes részeit még mindig magadnak tartogatod. Jézus nem haragszik rád ezért. Ő egyszerűen csak szeretne együttműködni veled, hogy segítsen neked felfedni azokat a területeket, amelyeket még át kell adnod neki.

Ez egy hosszú folyamat, és vannak napok, amikor ezt küzdelemnek vagy csatának fogod érezni. De a jó hír az, hogy az eredmény biztos. Isten megígérte, hogy: „aki elkezdte bennetek a jó munkát, folytatni fogja a munkáját, míg végül el nem készül azon a napon, amikor Krisztus Jézus visszatér” (Fil 1,6 NLT).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyenek voltak az Úrral kapcsolatos tapasztalataidat, mielőtt keresztény lettél? Mit engedett meg, hogy megtörténjen az életedben azért, hogy segítsen belátni, szükséged van rá? Hogyan reagáltál?
  • Hogyan növekedtél szellemi érettségben azóta, hogy keresztény lettél?
  • Életednek mely területeit nem adtad még át az Úrnak?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.07.14.)

(A fordítások utáni 3-4 betűs rövidítések a szerző által választott angol bibliafordítást jelentik. A napiremeny.blog.hu oldalon, a jobboldali sávban a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információ található.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása