Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A szellemi, lelki növekedés egy döntéssel kezdődik

2021. július 26. 03:00 - FodorImi

pelenkasok.jpeg

„Isten azt akarja, hogy nőjünk fel, ismerjük meg a teljes igazságot, és azt szeretettel mondjuk el, mindenben Krisztushoz hasonlóan” (Ef 4,15 The Message),

Isten azt akarja, hogy nőj fel.

A Biblia azt mondja: „Nem arra vagyunk szánva, hogy gyermekek maradjunk” (Ef 4,14 Phillips). A mennyei Atyátoknak az a célja, hogy éretté váljatok, fejlődjön ki bennetek Jézus Krisztus jelleme, szeretetben éljetek és alázatosan szolgáljatok.

Sok keresztény megöregszik, de sohasem nő fel. Örökös lelki csecsemők maradnak, pelenkában és babacipőben. Ennek egyik oka, hogy soha nem is volt szándékukban felnőni.

A lelki, szellemi növekedés nem automatikus. Tudatos elköteleződés kell hozzá. Akarnod kell a növekedést, el kell határoznod, hogy felnősz, erőfeszítéseket kell tenned érte, és rendületlenül ki kell tartanod a növekedésben.

A tanítványság szó tökéletes kifejezés a lelki, szellemi növekedésre, ami a Krisztushoz hasonlóvá válás folyamata. És ez mindig egy döntéssel kezdődik.

Máté evangéliumának 9. fejezete mondja el, hogyan hívta el Jézus az első tanítványait: „»Kövess engem, és légy a tanítványom« – mondta, Máté pedig felkelt és követte őt” (Mt 9,9 NLT).

Amikor az első tanítványok Jézus követése mellett döntöttek, még nem tudták, hogy mivel fog járni a döntésük. Egyszerűen válaszoltak Jézus hívására. Elhatározták, hogy követik őt.

Neked is csak ezt kell neked: döntsd ma amellett, hogy tanítvánnyá válsz!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez.

  • Gondolj a pillanatra, amikor Jézus követése mellett döntöttél! Mit tudtál akkor arról, hogy mit jelent hívőnek lenni? Mivel nem voltál még akkor tisztában?
  • Melyek azok a jézusi jellemvonások, amiket Isten kifejlesztett benned?
  • Tudod, mit szeretne Isten kimunkálni az életedben? Tölts időt imádságban, kérd Istent, hogy adjon növekedést ezeken a területeken, és kérj bizalmat és türelmet addig, amíg ő elvégzi a maga idejében!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.07.19.)

Bízol Isten megmentő ígéretében?

Mielőtt elkezdesz növekedni a Krisztushoz hasonlóságban, hinned kell az ő megmentésében. Ha kész vagy elkötelezni az életedet Jézusnak, mondd el ezt az imát:

„Úr Jézus! Megvallom a bűneimet, és hiszem, hogy te Isten és az én Megváltóm vagy. Befogadlak az életembe, mint Uramat. Ma életem minden területét átadom neked. Követni akarlak, és azt akarom tenni, amit te mondasz.

Úr Jézus, hálás vagyok szeretetedért és áldozatodért, amely lehetővé tette számomra, hogy a mennyországban veled legyek. Tudom, hogy ezt nem érdemlem meg. És köszönöm, hogy nem kell megdolgoznom az üdvösségemért, mert tudom, hogy ez lehetetlen. Életem hátralevő részét a te tanítványodként akarom élni. Magam helyett téged akarlak szolgálni. Alázattal elkötelezem az életem neked, és kérlek, ments meg engem, fogadj a családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen!”

Ha elmondtad ezt az imádságot, és elfogadtad Jézust, tudasd velem, írd meg e-mail-ben (angolul) a Rick@PastorRick.com címre. Szeretnék neked küldeni néhány ingyenes (angol nyelvű) anyagot, melyek segítenek neked a Jézussal való utazásod kezdetén.

(A bibliai idézetek fordítása utáni néhány betűs rövidítés a szerző által választott angol bibliafordítást jelöli. Ezekről a napiremeny.blog.hu oldal, jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása