Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Imádsággal állítsd helyre a jövőképed!

2021. augusztus 03. 03:00 - csmsdvd

vak_iras.jpg

„Ők ezt mondták neki: »Uram, nyíljon meg a szemünk!« Jézus... megérintette szemüket, és azonnal helyreállt a látásuk, és követték őt” (Mt 20,33–34 ESV).

Milyen a jövőképed manapság? Talán hálával és megelégedéssel élsz. Ha így érzel, akkor ez nagyszerű! Viszont, ha negatív gondolatok foglalkoztatnak, és elvesztetted az irányt, Isten helyre akarja állítani jövőképed.

Ez azonban csak imádsággal fog megtörténni.

Lehet, hogy egy szokás, sérelem, elakadás rabja vagy, és nem látod belőle a kiutat. Ez lehet egy egészségtelen kapcsolat, rossz beállítottság vagy életmód. Függetlenül attól mi is az, imádsággal helyreállíthatod a jövőképed, és olyan dolgokat láthatsz meg, amiket sohasem láttál.

A Bibliában van egy történet két vak emberről, akik visszanyerték látásukat, amikor imádkoztak. A Biblia azt mondja: „És amikor hallották, hogy Jézus elhalad mellettük, felkiáltottak: »Urunk, könyörülj rajtunk!«” (Mt 20,30 ESV). Ez szenvedélyes ima volt, mint amilyen Ezékiás király imája volt a tegnapi áhítatban.

A tömeg azonban azt mondta, maradjanak csendben. Így ők még hangosabban imádkoztak, ezért Jézus megállt, és megkérdezte: „Mit akartok, mit tegyek értetek?” (Mt 20,32 ESV). Szeretem ez a kérdést. Jézus hagyta, hogy ők mondják meg, mit szeretnének. Tőled is ezt várja. Szeretné, ha megmondanád, mire van szükséged. Valahányszor mondasz valamit Jézusnak, akkor imádkozol.

Azután ők válaszoltak: »Uram, nyíljon meg a szemünk!« Jézus... megérintette szemüket, és azonnal helyreállt a látásuk, és követték őt” (Mt 20,33–34 ESV).

Nem hangzik ez jó példának? Imádkozol, helyreállsz, és követed Jézust. Isten szemszögéből kezded látni az életet, és olyan dolgokat látsz meg, amiket azelőtt sohasem láttál. Úgy látod a házastársadat, a barátaidat, a családodat, a munkatársaidat, és még az idegeneket is, mint akik értékesek, elfogadhatóak, mint akiknek meg lehet bocsátani. És ezeket magadról is látod. A teljes nézőpontod megváltozik.

A Biblia azt mondja Márk evangéliuma 6. fejezetének 34 versében: „Amikor Jézus... meglátta a nagy tömeget, megkönyörült rajtuk, mert olyanok voltak, mint a juhok pásztor nélkül” (NIV). Jézus így látja az embereket: könyörülettel. Helyre akarja állítani a könyörületedet önmagad, a szeretetteid, a közösséged, az országod és a világ többi része iránt.

Kérdd Istent, hogy állítsa helyre a jövőképed, hogy követhesd őt, és úgy lásd az embereket, ahogyan Jézus.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Van-e valamilyen negatív gondolkodási mintád, amiből szükséges helyreállnod?
  • Mi tart vissza attól, hogy felkiálts Jézushoz, hogy elmondd neki, mire van szükséged?
  • Mit gondolsz, Isten milyen változásokat akar tenni benned, hogy másképp lásd a másikat és magadat?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.07.27.)

(A bibliai idézetek fordítása utáni nagybetűs rövidítés a szerző által választott angol bibliafordítást jelöli. Ezekről a napiremeny.blog.hu oldal, jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása