Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A spirituális növekedéshez szükséged van másokra

2021. augusztus 12. 03:00 - gerbeaud

„Szeretném, hogy segítsük egymást a hitünkkel. A ti hitetek segít nekem, az enyém pedig nektek lesz segítségül” (Róm 1,12 NCV).

Nem nőhetsz fel magadtól spirituális érettségre. Megpróbálhatod, de magányos, gyenge és a lelki fejlődésedben visszamaradt leszel. Minél jobban bevonsz az életedbe másokat, akik erősek az Úrban, annál inkább fogsz növekedni lelki érettségben.

A spirituális növekedés társasági. Jobbak vagyunk együtt.

A Biblia ezt mondja: „Szeretném, hogy segítsük egymást a hitünkkel. A ti hitetek segít nekem, az enyém pedig nektek lesz segítségül” (Róm 1,12 NCV).

A Bibliában 56 „egymás közötti” parancs szerepel, amelyeket csak akkor tudod betartani, ha tagja vagy egy kiscsoportnak. Szeressétek egymást! Vigyázzatok egymásra! Segítsetek egymásnak! Bátorítsátok egymást! Imádkozzatok egymásért! Osztozzatok egymással!

Isten úgy alkotott meg téged, hogy kapcsolódnod kell a családjához ahhoz, hogy növekedhess.

Az első számú dolog, amit Isten szeretne, hogy megtanulj az életben, az az, hogyan kell őt és másokat szeretni. Az igazi ok, amiért nem akarsz egy kis csoportba tartozni, éppen az, amiért egy kis csoportban a helyed. Azt gondolhatnád: „De vannak olyanok, akik nem értenek egyet velem vagy ingerlékenyek.” Szükséged van ezekre az emberekre. Szükséged van olyan emberekre az életedben, akik néha másként gondolkodnak, mint te, akik kihívást jelentenek énközpontúságodra, akik megtanítanak a nagylelkűségre és másokra gondolni.

Vannak, akik soha nem nőnek fel. Elakadnak abban a gondolkodásban, hogy mindez „rólam” – az „én” időmről, szükségleteimről, problémáimról és prioritásaimról – szól.

Ők gyakran azok az emberek, akik nem nyitottak a közösségi életben való részvételre. De ha az élet lényege az, hogy megtanuljunk szeretni, akkor ki kell lépned a komfortzónádból, és be kell lépned egy olyan kiscsoportba, amely támogatni és ösztönözni fog téged, hogy betöltsd a küldetésed.

Csak közösségben fejlődünk.

„Vigyázzunk egymásra, hogy segíteni tudjunk egymásnak a szeretetben és a jó cselekvésben. Ne hagyjunk fel az egymással való találkozás szokásával, amint néhányan teszik, hanem annál inkább bátorítsuk egymást!” (Zsid 10,24–25).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Valami megakadályozott abban, hogy egy kiscsoport tagja legyél? Hogyan derül ki ebből, hogy szükséged van hiteles, bibliai közösségre?
  • Ha nem tudsz csatlakozni egy kiscsoporthoz, milyen egyéb módokon tudsz szándékosan kapcsolatba kerülni más keresztényekkel, hogy segítsenek a növekedésben?
  • Hogyan példázta Jézus annak fontosságát, hogy Isten családjával közösségben éljünk?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.08.05.)

(A bibliai idézetek fordítása utáni nagybetűs rövidítés a szerző által választott angol bibliafordítást jelöli. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal, jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása