Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Tudsz igazán hálás lenni minden körülmények között?

2021. szeptember 12. 03:00 - Deltajulietttango

mountains-100367_640.jpg

„Adjatok hálát minden körülmények között, mert ez Isten akarata számotokra Krisztus Jézusban!” (1Thessz 5,18 NIV)

Bármit is kérsz Istentől, kérdd hálás hozzáállással! Kérhetsz Istentől bármit, amire szükséged van, de tedd ezt hálás szívvel mindazért, amit már érted tett!

A Biblia ezt mondja: „Adjatok hálát minden körülmények között, mert ez Isten akarata számotokra Krisztus Jézusban!” (1Thessz 5,18 NIV). Sokan szeretnék tudni, mi Isten akarata az életükben. De Isten nem fogja megmutatni a második lépést, amíg nem teszed meg az elsőt. Az első lépés az, hogy légy hálás! Ez Isten akarata.

Először is legyél hálás azért, amit Isten már megadott neked: az életedért, az elmédért, a szabadságodért, az ételedért! Minden, amid van, Isten ajándéka. Légy hálás mindezért!

A Biblia azt mondja, hogy minden körülmények között adj hálát. Vedd észre, hogy nem azt mondja, hogy minden körülményért adj hálát! Nagy különbség! Sok olyan dolog van az életben, amiért nem kellene hálásnak lenned. Soha nem kellene hálásnak lenned például a gonoszságért.

Azért mondja az Ige, hogy légy hálás minden körülmények között – és nem minden körülményért –, mert Isten a rossz dolgokból is képes jót kihozni. Nagyon sok rossz dolog van a világban, és ezekben a napokban sokkal többet láthatsz, mint gondolnád, hogy el tudsz viselni. Ezekért nem kellene hálásnak lenned. Isten azonban nagyobb, mint a bűn. Ígéretté tudja változtatni a fájdalmat, áldássá a szenvedést. Ő a kereszthalált feltámadássá változtatja.

Isten az életed rossz dolgait jóra változtatja, és jóra használja fel. Több okból is hálás lehetsz minden körülmények között: Istennek terve van az életeddel. Ő képes az életedben mindent a javadra használni. A fájdalom nem tart örökké. Ha Jézust üdvözítőként ismered, akkor a mennybe kerülsz; és Isten még az élet nehéz dolgait is felhasználja a jellemed építéséhez.

Tudod, mi fog segíteni abban, hogy hálás legyél minden körülmények között? Amikor rossz dolgok történnek, ne azt kérdezd, hogy „Miért történik ez velem?”, hanem azt, hogy „Istenem, mit akarsz, hogy tanuljak ebből?”

Amikor Istentől tanulsz, akkor még inkább hasonlóvá leszel Krisztushoz. Akkor képes leszel még jobban meglátni, hogy ő hogyan dolgozik az életedben, és képes leszel hálát adni neki minden körülmények között.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Bármilyen körülmények között is vagy most, mi az, amit megköszönhetsz Istennek?
  • Mikor láttad azt, hogy Isten az életedben valami rosszat a javadra használt fel?
  • A hála hogyan befolyásolja azt, hogy milyennek látod az életed? Milyen hatással van ez a kapcsolataidra?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.09.05.)

(NIV: Az angol New International Version bibliafordítás rövidítése.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása