Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Adj hálát előre Istennek az áttörésért!

2021. szeptember 18. 03:00 - Ivanyina Krisztina

Dicsérd Istent, bármi is történjen - Napi remény

„A király énekeseket nevezett ki, hogy járjanak a sereg előtt, énekeljenek az Úrnak, és dicsérjék őt szent pompájáért. Ezt énekelték: »Adjatok hálát az Úrnak; hű szeretete örökké tart«” (2Krón 20,21 NLT).

Jósáfát király története tökéletesen illusztrálja azt, hogy előre köszönetet kell mondani Istennek, mielőtt megkapod a választ imáidra.

Amikor Jósáfát szembesült három ellenséges hadsereg támadásával, egy szokatlan harci stratégiát vetett be: „A király énekeseket nevezett ki, hogy járjanak a sereg előtt, énekeljenek az Úrnak, és dicsérjék őt szent pompájáért. Ezt énekelték: »Adjatok hálát az Úrnak; hű szeretete örökké tart«” (2Krón 20,21 NLT).

Egyetértesz azzal, hogy ez egy szokatlan módja a hadsereg megszervezésének? Képzeld el, mit gondolt az ellenség, amikor meglátták az izraeli hadsereget egy csomó hárfás és trombitáló vezetésével!

Biztos vagyok benne, hogy a kórus is kíváncsi volt, mi fog történni. De Jósáfát emlékeztette őket, hogy a csata Istené, és ha hisznek benne, akkor sikerrel járnak. Ezért tudták előre megköszönni Istennek a közelgő győzelmet, majd kinyilvánítani hitüket azzal, hogy az énekkart a hadsereg elé helyezték.

Az ima és a dicséret verbalizált hit. Amikor azt mondod: „Istenem, köszönöm, hogy gondoskodsz a bukásomról. Köszönöm, hogy gondoskodsz a fájdalmamról. Köszönöm, hogy megoldod ezt a konfliktust”, akkor ezért előre hálát adsz.

Nem sok hitre van szükség, hogy hálát adjunk Istennek, miután tett valamit értünk. Azzal, hogy előre köszönetet mondasz Istennek, megmutatod, hogy hiszel abban, hogy áttörést fog elérni az életedben.

Íme az erő, amikor hálát adsz Istennek, mielőtt meglátod áttörésedet: „Abban a pillanatban, amikor énekelni és dicsérni kezdték az Urat, Ammon, Moáb és Széír-hegy seregei egymás ellen kezdtek el harcolni(2Krón 20,22 NLT).

Jósáfát serege nem emelte fel az ujját (kivéve, hogy hangszeren játszott). Hogyan nyerték meg a csatát? Előre hálát adtak Istennek. Hitték, hogy vigyáz rájuk, és megmenti őket ellenségeiktől. Megmutatták ezt a hitet a csataformálásukban. És közben nézték, ahogy Isten megadta nekik az áttörést.

Mikor kezded el megköszönni Istennek az áttörést? Talán egész életedben akartál valamit, de csak könyörögtél. Talán megpróbáltál alkudozni, megvesztegetni vagy nyomást gyakorolni Istenre, hogy igent mondjon.

Isten igent akar mondani az áttörő imádra. Csak arra vár, hogy megmutasd a hitedet.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi az az áttörés, amit Istentől vártál az életedben? Mióta vártál erre?
  • Hogyan lehet verbalizálni a hitedet, bízva abban, hogy Isten gondoskodni fog rólad, még akkor is, ha még nem láttad az áttörését?
  • Ha Isten ismeri minden gondolatodat, miért gondolod, hogy azt akarja, hogy verbalizáld a hitedet?

(Daily Hope by Rick Warren, 2021.09.11.)

(NLT: Az angol New Living Version bibliafordítás rövidítése.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása