Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan figyelj Istenre?

2021. szeptember 22. 03:00 - daniella_89

freestocks-org-128787-e1492640635507.jpeg

„Szemem mindig az ÚRra néz segítségért. Ő távol fog tartani minden csapdától" (Zsolt 25,15 NCV).

Amikor az általános iskola felső tagozatába jártál, bizonyára volt olyan személy, akire nagyon sokat gondoltál, de ő észre sem vett. Nehéz elképzelni, hogy az, aki ennyire elfoglalja a gondolataidat, egyáltalán nem gondol rád. Legtöbbünk mégis átéli ezt a fájdalmas tapasztalatot.

Képzeld el, hogyan érez Isten, ha nem kap a te figyelmedből! A Biblia azt mondja: Ő állandóan gondol rád. Fájdalmas lehet számára, amikor te egyáltalán nem gondolsz rá egész nap.

Isten szeretné a figyelmedet. De hogyan adsz neki belőle? Egy módja ennek: ha újra és újra imádkozol valamiért. Ekkor odafigyelsz rá.

Az egyik oka annak, hogy Isten különösen szerette Dávid Királyt, az volt, hogy Dávid mindig figyelt rá. Ezt mondta: „Szemem mindig az ÚRra néz segítségért. Ő távol fog tartani minden csapdától” (Zsolt 25,15 NCV). Ez azt jelenti, hogy Dávid fáradhatatlanul imádkozott.

Ahogyan Dávid király, te is váratlan helyszetekkel találkozol nap mint nap. Isten az egyetlen, aki előre ismeri ezeket, és a folyamatos imádság a legjobb mód arra, hogy sikeresen kikerüld őket.

Amikor felfelé vezetsz egy hegyi szerpentinen, mindig nagy segítséget jelent, ha előre látod, mi van előtted. De ha egy lassú teherautó mögött ragadtál, és nem látod előre a kanyarokat, az megkeseríti az utazást. Milyen nagy segítséget jelentene akkor, ha egy helikopterből lekiáltanák: „minden tiszta az előzéshez”!

Isten olyan, mint egy ilyen helikopter pilótája. Látja, amit te nem látsz. Látja milyen csapdák várnak rád a héten, a hónapban, az évben. Ha figyelsz rá, és rajta tartod a fókuszt, előtted jár, és megmutatja, hogyan kerüld el a csapdákat.

A Biblia azt mondja: „Keressétek az Urat és az ő erejét; keressétek az ő jelenlétét állandóan!” (Zsolt 105,4 ESV). Milyen gyakran kellene Istent keresned? Állandóan! Az imádság nem olyan, amit csak ki kell pipálni egy listáról. Ez egy folytonos párbeszéd.

Légy kitartó az imádságban! Keresd állhatatosan Istent vezetését és segítségét! Ne hagyd abba a kommunikációt! Ő szereti, ha figyelsz rá. Készen áll, és várja, hogy válaszolhasson az imáidra.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hajlamosak vagyunk akkor a legállhatatosabbak lenni az imádságban, amikor mély fájdalmat élünk át. Mit gondolsz, miért van ez így?
  • Hogyan lehetséges állandóan keresni Istent? Mi ennek a gyakorlatban is megvalósítható módja, amit te is megtehetsz?
  • Mi az, ami nyugtalanná tesz? Hogyan segít az imádság békét adni ebben a helyzetben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.09.15.)

(A bibliai idézetek fordítása utáni nagybetűs rövidítés a szerző által választott angol bibliafordítást jelöli. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal, jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása