Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A kitartó ima feltárja a fontossági sorrended

2021. szeptember 25. 03:00 - ReveSz

„Ezek a dolgok uralják a hitetlenek gondolatait, de a ti mennyei Apukátok már tudja minden szükségeteket. Keressétek mindenek felett Isten királyságát, éljetek igazságosan, és ő megad nektek mindent, amire szükségetek van” (Mt 6,32–33 NLT).

Amikor egynél többször imádkozol valamiért, azzal nem győzöd meg Istent, hogy tegye meg. Ő már várja, hogy neked adja. Csak szeretné tudni, hogy mi az, ami igazán fontos számodra.

A kitartó imádkozás próbára teszi a fontossági sorrendedet. Ha nem éri meg érte többször imádkozni, akkor az nem fontos.

Akarod tudni, mi a fontos számodra? Az, ami miatt a leginkább aggódsz. Az aggódás elmondja, mi a fontos az életedben. Ha aggódsz érte, akkor az fontos. Ha nem aggódsz érte, akkor vagy Istenre bíztad, vagy nem olyan fontos számodra.

Minden alkalommal, amikor aggódni kezdesz, meg kellene állnod, és az aggodalmat imává kellene változtatnod. Ha mindenért imádkoznál, ami miatt aggódsz, sokkal kevesebb miatt aggódnál. Az aggódás nem változtat meg semmit. Az ima viszont mindent meg tud változtatni.

Jézus a hegyi beszédében mondta: „Ezek a dolgok uralják a hitetlenek gondolatait, de a ti mennyei Apukátok már tudja minden szükségeteket. Keressétek mindenek felett Isten királyságát, éljetek igazságosan, és ő megad nektek mindent, amire szükségetek van” (Mt 6,32–33 NLT).

Amikor a fontossági sorrended helyes, akkor Isten válasza „igen”. Mindent meg fog adni, amire szükséged van, ha az első gondod az, hogy az ő királyságáért élj.

Lehet, hogy azt mondod: „Várok Istenre, hogy válaszoljon erre az imára.” Te vársz Istenre, vagy ő vár rád? Lehet, hogy próbára akarja tenni akarja a vágyadat és a fontossági sorrended. Tudni akarja, mi a legfontosabb az életedben, mielőtt megadja neked a választ.

A Biblia azt ígéri: „Az ÚR nem tart vissza semmi jót azoktól, akik azt teszik, ami igaz” (Zsolt 84,11 NLT).

Amikor Jézusért élsz – amikor oda szánod neki a figyelmedet, és kapcsolatban maradsz vele –, akkor készen áll arra, hogy megadja neked azt, amire a szíved vágyik.

Isten nem fogja visszatartani semmilyen jóságát.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi nincs most rendben az életedben? Például, mennyi időt töltesz Isten igéjével? Hogyan viszonyul ez ahhoz az időhöz, amit a közösségi médiával vagy TV nézéssel töltesz el?
  • Mik lennének a vágyaid, ha a fontossági sorrendedben Isten királysága az első?
  • Mi az az egyetlen kis dolog, amivel elkezdheted ma a kitartó imát szokássá tenni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.09.18.)

(NLT: Az angol New Living Translation bibliafordítás rövidítése.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása