Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mit jelent az, hogy eldobni az életedet?

2021. október 23. 03:00 - FodorImi

hands-5618240_1920.jpg

„Adjátok oda magatokat Istennek, [...] adjátok át teljes lényeteket neki, hogy igaz célokra használja.” (Róm 6,13 GNT).

Isten azt akarja, hogy tanulj meg olyan ember lenni, aki ad, nem pedig elvesz. Azt akarja, hogy add át magad Jézusnak úgy, hogy leteszed életed minden területét.

Jézusa azt mondja: „Ha ragaszkodsz életed megmentéséhez, el fogod veszíteni azt. Csak azok, akik eldobják az életüket az én kedvemért és a jó hír kedvéért, fogják valaha tudni, mit jelent igazán élni.” (Mk 8,35 TLB).

Figyeld meg ezt a kifejezést! „Csak azok, akik eldobják az életüket”. Mit jelent az, hogy eldobni az életedet? Azt jelenti, hogy aláveted magadat Istennek és az ő céljainak.

Pál levele a rómaiakhoz 6. fejezetének 13. verse azt mondja: „Adjátok oda magatokat Istennek, [...] adjátok át teljes lényeteket neki, hogy igaz célokra használja.” (GNT). Amikor odaadod magad Istennek, és engeded, hogy használjon, akkor az élet egy nagyszerű kalanddá válik. Ez az a pont, amikor igazán elkezdesz élni.

Amikor azt mondod: „Rendben van Istenem, ezután nem magamért fogok élni, hanem érted és más emberekért. Megtanulom, hogy leteszem az életemet és a terveimet”, akkor Isten el fog látni mindennel, amire szükségem van. A Biblia azt mondja: „Keressétek mindenek előtt Isten Királyságát, és éljetek igazságosan, és ő meg fog adni nektek mindent, amire szükségetek van.” (Mt 6,33 NLT).

Hogyan teheted első helyre Isten Királyságát? Ha azokkal a dolgokkal foglalkozol, amelyekkel Isten foglalkozik. Isten nem törődik a pénzzel és a hírnévvel. Sok dologgal nem törődik, amivel mi törődünk. Ő leginkább az emberekkel törődik.

Add át életedet Istennek! Építsd az életedet az Isten számára legfontosabb dolgok köré! Ő biztosítani fog mindent, amire szükséged lesz, és igaz célt fogsz találni az életedben.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondolj valakire, akit úgy ismersz, hogy Isten céljaiért él! Milyen bizonyítékot látsz, hogy „eldobta” az életét?
  • Ha átadod magad Istennek, ez miért vezet szabadsághoz és kalandhoz?
  • Milyen módokon teheted az emberekkel való foglalkozást elsődleges szempontoddá? Melyik az az egy dolog, amit megtehetsz, hogy jobban törődj velük?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.10.16.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása