Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Minden életszakasznak megvan a célja

2024. augusztus 24. 03:00 - gerbeaud

„Szépen megalkotott mindent a maga idejében." (A prédikátor könyve 3,11)

Az élet tele van ellentétekkel. Hegyeken és völgyeken megyünk keresztül. Átmegyünk sikereken, és átmegyünk kudarcokon. Vannak győzelmeink és vannak veszteségeink.

Az évnek négy évszaka van. De a te életedben több tucatnyi különböző évszak lehet. És az életed minden évszakában vannak jó és rossz időszakok is.

A Prédikátor 3,1-8-ban Salamon király az élet sokféle tapasztalatáról elmélkedik: „Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt. Megvan az ideje a születésnek, és megvan az ideje a meghalásnak. Megvan az ideje az ültetésnek, és megvan az ideje az ültetvény kitépésének. Megvan az ideje az ölésnek, és megvan az ideje a gyógyításnak. Megvan az ideje a rombolásnak, és megvan az ideje az építésnek. Megvan az ideje a sírásnak, és megvan az ideje a nevetésnek. Megvan az ideje a gyásznak, és megvan az ideje a táncnak. Megvan az ideje a kövek szétszórásának, és megvan az ideje a kövek összerakásának. Megvan az ideje az ölelésnek, és megvan az ideje az öleléstől való tartózkodásnak. Megvan az ideje a megkeresésnek, és megvan az ideje az elvesztésnek. Megvan az ideje a megőrzésnek, és megvan az ideje az eldobásnak. Megvan az ideje az eltépésnek, és megvan az ideje a megvarrásnak. Megvan az ideje a hallgatásnak, és megvan az ideje a beszédnek. Megvan az ideje a szeretetnek, és megvan az ideje a gyűlöletnek. Megvan az ideje a háborúnak, és megvan az ideje a békének”.

Lehet, hogy azt gondolod, hogy az egyetlen idő, amikor Isten akaratában vagy, az az, amikor a templomban vagy csendben vagy. Isten akaratában lehetsz akkor is, amikor a mosdót takarítod. Isten akaratában lehetsz, amikor füvet nyírsz. Lehetsz Isten akaratában, amikor új helyre költözöl, vagy ott maradsz, ahol vagy. Mindennek megvan a maga ideje és időszaka.

Az élet az ellentétes évszakok kombinációja. A sok napsütés és az eső hiánya sivatagot eredményez. Ha Isten akaratát követed, és igyekszel úgy élni az életedet, ahogyan Isten szeretné, hogy élj, akkor végül meglátod, hogy ezeknek a tapasztalatoknak lehet céljuk és értékük az életedben.

Ray Stevens country énekes énekelt egy dalt „Everything Is Beautiful” (Minden szép”) címmel, amelyben ez a szöveg szerepel: „Minden szép a maga módján”. Ez nem egészen igaz. Nem minden szép. A rák nem szép. A gyermekbántalmazás nem szép. A háború nem szép.

A Biblia ezt másképp mondja a Prédikátor 3:11-ben: „Szépen megalkotott mindent a maga idejében”. Ez egészen más, mint azt mondani, hogy „minden szép a maga módján”. Mert a Biblia azt mondja, hogy Isten még a rossz dolgokat is képes megragadni, és a megfelelő időben megfordítani és jóra használni.

Lehet, hogy most éppen egy olyan időszakon mész keresztül, ami nem szép. A pénzügyeid csúnyán néznek ki. Az egészséged rosszul néz ki. A házasságod vagy egy barátságod rosszul áll. A jövőd csúnyán néz ki.

De Isten képes valami jót kihozni belőle, ha rábízod magad a csúnya darabokkal is.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Milyen nehéz helyzetet kell ma Istenre bíznod?
  • Hogyan magyarázza a világ a nehéz életszakasz célját?
  • Miből tudhatod, hogy Isten akaratában vagy-e?

Milyen döntést hoztál Jézussal kapcsolatban?

A Biblia szerint csak úgy juthatsz a mennybe, ha bízol Isten Fiában, Jézus Krisztusban. Nem érdemelheted ki a mennybe jutást: „Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék” (Pál levele az efezusiakhoz 2,8-9).

Ha készen állsz arra, hogy életedet Jézusnak szenteld, kezdd azzal, hogy ezt az imát elimádkozod:

„Drága Istenem, megígérted, hogy ha hiszek a Fiadban, Jézus Krisztusban, minden, amit valaha is rosszul tettem, megbocsátást nyer, megtanulom életem célját, és egy napon befogadsz a mennyei örök otthonodba.

„Megvallom, hogy vétkeztem, és bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus meghalt, hogy elvegye bűneimet, és hogy te feltámasztottad őt az életre. Bízni akarok Jézusban mint Megváltómban, és a mai naptól kezdve őt mint Urat követni. Vezesd életemet, és segíts, hogy a te akaratodat cselekedjem. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.08.20.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása