Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Arra koncentrálj, hogy Istennek szerezz örömet, ne embereknek!

2021. december 01. 03:00 - Lencsés Tamás

„A célunk az, hogy Istennek tetszést szerezzünk, ne pedig az embereknek. Egyedül ő vizsgálja meg szívünk indítékait.” (Thessz 2,4 NLT)

Isten azért teremtett téged, hogy önmagad legyél. Nem azért, hogy olyan legyél, amilyennek a szüleid szeretnének. Nem is azért, hogy olyan legyél, amilyennek a házastársad, a főnököd vagy a barátaid szeretnének.

Isten azt akarja, hogy pontosan az legyél, akinek ő teremtett téged. Ez azt jelenti, hogy vissza kell utasítanod, hogy mások határozzanak meg téged.

A zsidókhoz írt levél 11. fejezetének 24. verse azt mondja: „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó lánya fiának mondják.” (NIV)

Mózesnek identitásválsága volt. Héber rabszolgának született, de egyiptomi királyi családtagként, a fáraó unokájaként nevelkedett. Amikor felnőtt, két választása volt: Életének hátralévő részében eljátszhatja, hogy a fáraó unokája, és ennek köszönhetően fényűzésben, hírnévben és hatalomban élhetett volna.

Vagy beismeri, hogy ki is ő valójában: egy zsidó ember. Ha ezt megteszi, a családja kitagadja, hogy élete hátralévő részében rabszolgák között éljen. Megszégyenülne, megaláznák, fájdalommal és rabszolgamunkával teli életet kellene élnie.

Te melyiket választanád?

A legtöbb ember ma hazugságban él. Olyan emberek próbálnak lenni, akik valójában nem ők. Mózes azonban nem volt hajlandó hazugságban élni, mert ő maga volt a becsületesség. Minden társadalmi nyomás ellenére ragaszkodott ahhoz, hogy az legyen, akinek Isten teremtette.

Itt a kérdésem hozzád: Kinek engeded, hogy meghatározza az identitásodat?

Talán néhányatok szülei évekkel ezelőtt meghaltak, mégis ugyanúgy próbáltok megfelelni az elvárásaiknak. Talán néhányan közületek kapaszkodtok abba, amit a volt férjetek vagy volt feleségetek mondott nektek, és próbáljátok bebizonyítani, hogy az a személy tévedett. Néhányan közületek próbáltok lépést tartani azzal, amit a jelenlegi kulturális elvárások diktálnak.

Azonban a Biblia ezt mondja „A célunk az, hogy Istennek tetszést szerezzünk, ne pedig az embereknek. Egyedül ő vizsgálja meg szívünk indítékait.” (Thessz 2,4 NLT)

Válaszd azt az utat, amin az vagy, akinek Isten teremtett téged. Egyszerűen imádkozva: „Elhatározom, hogy többé nem engedem, hogy mások a saját formájukba préseljenek. Azt fogom tenni, amit Isten akar, és azt a tervet fogom beteljesíteni, amit ő tervez az életemmel, nem pedig valaki más tervét.” 

Barátaim, ez az igazi siker az életben. Isten azt akarja, hogy pontosan az legyél, akinek teremtett, és semmi több annál.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Ki vagy mi az, ami nyomást gyakorol rád, hogy olyasvalaki legyél, aki nem vagy?
  • Tölts egy kis időt azzal, hogy leírod, ki vagy Jézus Krisztusban! Hogyan határozza meg ő az identitásodat?
  • Hogyan fedezheted fel és kezdhetsz el pontosan úgy élni, amilyennek Isten teremtett téged?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.11.24.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása