Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten fényét Isten igéjében fogod megtalálni

2021. december 25. 03:00 - Besther

christmas-g46b8e6614_1920.jpg

„Mindenkinek, aki nem tudja, merre megy, aki a sötétben tapogatózik, mondok valamit: Bízzatok ISTENBEN! Támaszkodjatok Istenetekre!” (Ézs 50,10 The Message)

A sötét napokon szükséged van Jézus fényére. Olyan napokon, amikor nem látod magad előtt az utat, amikor össze vagy zavarodva és bizonytalan vagy, amikor nem tudod, hogy mi a legjobb, amikor nem tudod, hogy mi a következő lépés, akkor van szükséged a fényére.

Amikor össze vagy zavarodva, akkor a jó szándékú emberek ezt fogják mondani: „Bízz magadban! Hallgass az ösztöneidre!” Bárki, aki már próbálta ezt, tudja, hogy a legjobb esetben is csak 50%-ban működik.

A te nézőpontod korlátozott. A te fényed gyenge. Olyan, mint a kulcstartókon lévő apró lámpa, ami nem világít meg valójában semmit sem. Mivel csak önmagadra hagyatkozol, valószínűleg nehezen hozol jó döntéseket. 

Ehelyett a Biblia ezt mondja: „Mindenkinek, aki nem tudja, merre megy, aki a sötétben tapogatózik, mondok valamit: Bízzatok ISTENBEN! Támaszkodjatok Istenetekre!” (Ézs 50,10 The Message)

Ne alapozz a saját fényedre! Bízz Isten világosságában!

Ha Isten perspektívájából, nézőpontjából szeretnéd látni a problémáidat, akkor mélyülj el a Bibliában! Olvasnod, tanulmányoznod kell azt, és eltelítődni vele elmédben és szívedben, mert Isten akarata mindig megtalálható Isten igéjében.

Mindig meglep, hogy mennyi ember vár egy jelre Istentől ahelyett, hogy csak elolvasnák azokat az utasításokat, melyeket már adott. Ha a helyes ösvényen szeretnél járni az elkövetkező évben, akkor el kell mélyedned a Bibliában.

Isten ígéri, hogy vezet téged, ha te ezt engeded. Ő mondja: „Megfogom azoknak a kezét, akik nem ismerik az utat, akik nem látják, hová mennek. Személyes vezetőjük leszek, aki átvezeti őket az ismeretlen országon. Ott leszek, hogy megmutassam nekik, milyen utakat válasszanak, hogy biztosan ne essenek az árokba. Ezeket a dolgokat fogom tenni értük – ragaszkodom hozzájuk, egy percre sem hagyom el őket.” (Ézs 42,16 The Message)

Hagyd, hogy Isten legyen a te személyes vezetőd mostantól kezdve! Soha nem kell majd a sötétben botladoznod, ha hagyod, hogy az ő Igéjének fénye megvilágítsa az életedet.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Életed mely része van sötétségben, hol van szükséged Isten fényére, hogy világítson és utat mutasson?
  • Mi lett az eredménye annak, ha bíztál saját ösztöneidben, és nem kerested Isten igéjében az ő akaratát?
  • Hogyan akadályoz az időbeosztásod és a sok kötelezettséged abban, hogy minden nap időt tölts Isten igéjével?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.12.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása