Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten veled szeretné tölteni az örökkévalóságot

2021. április 11. 03:00 - Anika Enikő

20210421.jpg

„Ha pedig Isten Szelleme, aki feltámasztotta Jézust a halálból bennetek lakik, akkor aki Krisztus testét feltámasztotta a halálból, a ti halandó testeteket is fel fogja támasztani, a bennetek lakó Szent Szellem jelenlétével” (Róm 8,11 GNT).

Isten soha nem ígérte meg, hogy az élet igazságos lesz, ugyanis egy megtört bolygón élünk. A menny az a hely, ahol minden Isten szerint történik. Az élet itt a földön nem így működik. De nem csak az az élet, ami ezen a földön történik.

A földön eltöltesz 60, 80 vagy lehet, hogy 100 évet; az örökkévalóságban pedig trilliókat. Ha a hiteted Jézusba vetetted, a Biblia azt mondja, hogy az örökkévalóságot Istennel fogod tölteni a mennyben.

Az egyik legfontosabb oka a keresztényeknek arra, hogy örülniük lenne az, hogy Isten örök életet adott nekünk.

A Biblia ezt ígéri: „“Ha pedig Isten Szelleme, aki feltámasztotta Jézust a halálból bennetek lakik, akkor aki Krisztus testét feltámasztotta a halálból, a ti halandó testeteket is fel fogja támasztani, a bennetek lakó Szent Szellem jelenlétével” (Róm 8,11 GNT).

Az örökkévalóság csodálatos lesz. Milyen lesz a menny? Újra találkozol azokkal, akiket szeretsz, jutalmakban részesülsz, megpihensz, és olyan dolgokért leszel felelős, amiket szeretsz.

És ahogy Pál első levele a korinthusiakhoz 15. fejezetének 42. verse mondja, új testet fogsz kapni, még akkor, ha a földi testedet el is temetik, Isten fel fogja támasztani, hogy vele éljen örökké.

Isten azért teremtett téged, mert családot akar, és az örökkévalóságot a családjával akarja tölteni. Veled és velem akarja tölteni az örökkévalóságot. Ez az igazság valódi örömöt hozhat neked.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan változtatja meg életmódodat az a tudat, hogy az örökkévalósághoz képest az élet rövid?
  • Mit gondolsz, hogy jelenleg miért élsz itt a földön, ha Isten azt akarja, hogy a családja vele legyen a mennyben?
  • Mit teszel céljaid eléréséért?

A Húsvét ígérete: nincs kárhoztatás azoknak, akik Krisztushoz tartoznak

Isten csodálatos örökkévalóságot készített a családjának a mennyben; ám a Biblia azt mondja, hogy csupán úgy lehet a mennybe jutni, ha Istenben bízol az ő a Fiában, Jézus Krisztus által. Nem szerezheted meg Isten szeretetét, és nem dolgozhatsz meg azért, hogy a mennybe menj. A Biblia a következőt mondja: „Kegyelem által szabadultatok meg a hiten keresztül – és ez nem magatoktól van, ez Isten ajándéka –, nem cselekedetek által, szóval senki sem dicsekedhet” (Ef 2,8–9 NIV).

Ha még nem bíztál meg Jézusban, és még nem követed őt, miért várnál tovább? Ha készen állsz arra, hogy átlépd ezt a vonalat, és meghozod a döntést, hogy hiszel Jézus Krisztusban és követed őt, akkor imádkozz ekképpen:

„Atyám! Azt ígéred, hogy ha hiszek Jézusban, akkor megbocsátod a bűneim. Kérem, hogy bocsásd meg bűneimet most. Tudom, hogy bűnös vagyok, és hogy csupán te törölheted el az összes olyan dolgot, amit rosszul tettem.

Jézus Krisztus! Hiszem, hogy azért haltál meg hogy megfizess a bűneimért. Hiszem, hogy akkor újra feltámadtál megtörve a halál hatalmát azért, hogy örök életem legyen veled a mennyben. Köszönöm, hogy megváltottál engem, és köszönöm, hogy nem kell megkeresnem, nem kell kiérdemelnem, és nem kell megdolgoznom az üdvösségemért. Csupán annyit kell tennem, hogy elfogadjam ezt; elfogadjam a tőled jövő kegyelmi ajándékot.

Hátat fordítok ma a bűneimnek, és arra kérlek, hogy költözz a szívembe és az életembe. Bízni akarok benned, és követni akarlak téged mint Uramat és Megváltómat.

Az életem hátralévő részét arra szeretném használni, hogy téged szolgáljalak. Köszönöm, hogy szeretsz engem. Köszönöm, hogy megváltottál engem, és köszönöm, hogy befogadtál a családodba. A te nevedben imádkoztam. Ámen.”

Ha most mondtad el ezt az imát, és befogadtad Jézust, akkor kérlek, hogy írj egy email a Rick@PastorRick.com címre, hadd tudjak róla. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot a Jézussal való utazásod kezdetéhez.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.04.04.)

Szólj hozzá!

Isten többre tervezett téged

2021. április 10. 03:00 - Anika Enikő

„Ne a látható dolgokat tartsuk szem előtt, hanem a láthatatlanokra figyeljünk; ugyanis ami látható, az hamar elmúlik, ami pedig láthatatlan, örökké megmarad” (2Kor 4,18 NIV).

Isten arra teremtett téged, hogy örökké a mennyben élj vele. A mennyországban van az otthonunk, nem  itt a földön.

Ez az, amiért néha elégedetlenséget és kielégítetlenséget tapasztalunk az életben. Nem vagyunk teljesen boldogok itt a földön, mert nem is kellene, hogy azok legyünk.

Ha teljesen boldog lennél a földön, azt gondolhatnád, hogy Isten nélkül is élhetsz. De Isten arra teremtett, hogy vágyódj valami sokkal jobbra: egy otthonra vele a mennyben.

Egy hal soha nem élne boldogan a szárazföldön, mert vízi környezetbe teremtetett. Egy sas soha nem lenne elégedett, ha nem engednék, hogy repüljön.

Soha nem fogod magad teljesen elégedettnek érezni a földön, mert többre lettél teremtve. Lesznek boldog pillanataid itt, de ez semmi ahhoz képest, amit Isten az örökkévalóságban tervezett neked.

Ez az oka annak, hogy Isten ígéreteinek némelyike teljesítetlennek tűnik, néhány ima megválaszolatlannak, egyes körülmények pedig igazságtalannak tűnnek. Ez az élet nem a történet vége.

Amikor rájössz arra, hogy ez a földi élet csak ideiglenes, akkor ez a felismerés gyökeresen megváltoztatja értékeidet. Az örök és nem az ideiglenes értékek válnak döntő tényezővé a döntéseidben.

A Biblia azt mondja, hogy: „Ne a látható dolgokat tartsuk szem előtt, hanem a láthatatlanokra figyelünk; ugyanis ami látható, az hamar elmúlik, ami pedig láthatatlan, örökké megmarad” (2Kor 4,18 NIV).

Legközelebb, amikor  azon kapod magad, hogy valami többre vágysz, mint amit az élet kínál neked, ne feledd, hogy ez a vágyakozás csupán bizonyítéka annak, hogy valami többre lettél teremtve!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ez a húsvéti hétvége miként emlékeztet arra, hogy többre lettél teremtve annál, mint ami itt a földön megadatik neked?
  • Melyek azok a dolgok, amik maradandóak az életedben?
  • Hogyan változtatja meg az örök perspektíva az életed mindennapjait? Például a célokat, a terveket, az ütemtervet és a kapcsolatokat.

Elfogadtad-e már Isten ígéreteid az üdvösségre nézve?

Nem tudok jobb módot ajánlani a Húsvét megünneplésére, mint azt, hogy bánd meg bűneidet, és bízz Isten üdvösségben, amit Jézus által végzett el. Ha készen állsz arra, hogy életedet elkötelezd Jézus mellett, akkor imádkozz ekképpen:

„Kedves Jézus! Hiszem, hogy azért teremtettél, hogy örökké veled éljek. Megígérted, hogy ha hiszek benned, mindent megbocsátasz, amit valaha rosszul tettem, megtudom életem célját, és egy napon befogadsz örök otthonodba a mennyben.

Megvallom, hogy bűnös vagyok; hiszem, hogy Isten vagy, és te vagy az én Megváltóm. Befogadlak életembe mint Uramat, és életem minden területét átadom neked. Követni akarlak téged, és azt tenni, amit te szeretnél, hogy cselekedjek. Hálás vagyok neked, Jézus, szeretetedért és áldozatodért, ami lehetővé teszi számomra, hogy a mennyben veled lehessek. Köszönöm, hogy nem kell kiérdemelnem vagy ledolgoznom megváltásomat, üdvösségemet, mert tudom, hogy az lehetetlen számomra. Az életem további részét arra szeretném használni, hogy téged szolgáljalak és ne magamat. Alázattal kész vagyok átadni neked életemet, és arra kérlek, hogy ments meg engem, és fogadj be családodba! Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha elmondtad ezt az imát, akkor kérlek, hogy írj egy (angol) emailt, és mondd el nekem a Rick@PastorRick.com címen. Szeretnék neked néhány anyagot küldeni a Jézussal való utazásod kezdetéhez.

(Daily Hope by Rick Warren, 2021.04.03.)

1 komment

Újrakezdésre van szükséged?

2021. április 09. 03:00 - Ivanyina Krisztina

Újrakezdés Tábor - Selmeczi Márta

„Mivel Jézus feltámadt a halálból, új életet kaptunk, és mindent megkaptunk, amiért érdemes élni beleértve a mennyei jövőt is” (1Pt 1,3–4 The Message).

Ha a Google-ben rákeresel az „újrakezdés” kifejezésre (angolul: fresh start), több mint 2 milliárd eredményt kapsz. Nyilvánvalóan sokan szeretnék életüket újrakezdeni. Azt gondolják: „Elszúrtam. Zűrzavart csináltam az életemben. Szeretném újrakezdeni.”

Talán egyike vagy ezeknek az embereknek. Reménytelennek, esetleg tehetetlennek érezheted magad.

Azt gondolhatod, hogy értéktelen vagy. Vagy azt, hogy túl öreg, esetleg túl fiatal. Gondolhatod, hogy már túl sok rosszat tettél.

Talán azt gondolod, hogy nincs szükséged Istenre, pedig igen. Vagy talán azt, hogy Isten nem akar téged, pedig akar. Azt gondolhatod, hogy olyan bűnt követtél el, ami megbocsáthatatlan, de nincs ilyen.

Nem számít, hogy mi történt életedben, Isten kapcsolatban akar lenni veled.

Jézusnak az a küldetése, hogy újrakezdést ajándékozzon az embereknek. Péter apostol azt mondta: „Mivel Jézus feltámadt a halálból, új életet kaptunk, és mindent megkaptunk, amiért érdemes élni beleértve a mennyei jövőt is” (1Pt 1,3–4 The Message).

Pál apostol ezt másképpen fogalmazta meg: „Minden, amink van – a helyes gondolkodás, a helyes életmód, a tiszta lap, az újrakezdés – Istentől származik Jézus Krisztus által” (1Kor 1,30 The Message).

Amikor Krisztusnak adod az életed, számos dolog történik:

  • Megnyitod életedet Isten előtt, és megismered őt.
  • Új életet kapsz, ami mindent megad neked, amiért érdemes élni.
  • Kapsz egy jövőt a mennyben.

Én így szeretem mondani: megkapod a múltad megbocsátását, az életed célját és az otthonodat a mennyben. Micsoda üzlet! Ha Jézusba veted a bizalmad, gondoskodnak a múltadról, a jelenedről és a jövődről.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan nézett ki az újrakezdés Jézussal az életedben?
  • Amikor tudod, hogy „megkapod a múltad megbocsátását, az életed célját és az otthonodat a mennyben”, ez hogyan változtatja meg életmódodat?
  • Kinek kell meghallania életedben azt az örömhírt, hogy Jézussal lehetséges újrakezdeni? Hogyan tudod elérni ezt az illetőt?

Kezdd újra Jézussal!

Ráébredtél a húsvéti időszakban, hogy készen állsz az újrakezdésre Jézussal? Ha igen, akkor mondd el a következő imádságot, és fogadd el még ma az üdvösséget!

„Kedves Jézus, megígérted, hogyha hiszek benned, akkor újrakezdhetem. Minden, amit valaha rosszul tettem, megbocsátást nyer, megtudom életem célját, és egy napon befogadsz örök otthonodba, a mennybe.

Megvallom, hogy bűnös vagyok, és bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy te Isten és a Megváltóm vagy. Uramként fogadlak életembe. Ma életem minden részét átadom neked. Követni akarlak téged és azt tenni, amit te mondasz nekem.

Jézusom, hálás vagyok szeretetedért és áldozatodért, amely lehetővé teszi számomra, hogy csatlakozzak hozzád a mennyben. Tudom, hogy nem érdemlem meg. És köszönöm, hogy nem kell megfizetnem vagy megdolgoznom az üdvösségemért, mert tudom, hogy az lehetetlen. Életem hátralévő részét arra szeretném felhasználni, hogy önmagam szolgálata helyett, téged szolgáljak. Alázattal kötelezem el életem melletted, és arra kérlek, hogy ments meg és fogadj be családodba! Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha elmondtad a fenti imát, kérlek, írj nekem egy e-mailt angol nyelven a Rick@PastorRick.com címre! Szeretnék küldeni neked pár angol nyelvű segédanyagot a Jézussal való utazásod kezdetéhez.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.04.02.)

Szólj hozzá!

Jézus azt mondja: „Gyere úgy, amilyen vagy!”

2021. április 08. 03:00 - Ivanyina Krisztina

Míg Jézus el nem jön - SZEMlélek

„Isten megmutatta irántunk való nagy szeretetét azzal, hogy elküldte Krisztust, meghalni értünk, amikor még bűnösök voltunk” (Róm 5,8 NLT fordítás).

Mindazt, amit Jézus érted tett, szeretetből tette. A Biblia szerint Isten azért teremtett téged, hogy szerethessen. Az egyetlen oka földi életednek, hogy Isten szeressen.

Isten nem csak azt mondta, hogy szeret téged; hanem ki is mutatta ezt. A Biblia azt mondja: „Isten megmutatta irántunk való nagy szeretetét azzal, hogy elküldte Krisztust, meghalni értünk, amikor még bűnösök voltunk” (Róm 5,8 NLT fordítás). Azt mondja: „amikor még bűnösök voltunk”. Mielőtt még te tudtad volna, hogy szükséged van Istenre, Jézus már meghalt érted.

Van egy tévhit, ami szerint meg kell tisztulnod a tetteidtől, mielőtt Istenhez juthatsz. Az emberek azt mondják: „Először néhány dolgot rendbe kell hoznom életemben, és majd azután megyek Istenhez.” Nem! Isten elé járulhatsz – a jó, a rossz és a kellemetlen – problémáiddal is.

Ez pont olyan, mint a fogorvosi látogatás előtti fogmosás. Azért teszed, hogy tisztának látszódjanak a fogaid! De vajon miért csinálunk ilyen dolgokat?

Isten azt mondja: „Nem kell megtisztulnod a tetteidtől. Hozd csak el nekem az összeset! Hozd el nekem minden problémádat és minden zűrzavart az életedből! Nálam mindenre megtalálod a választ. Gyere úgy, ahogy vagy!”

A húsvét megmutatja Isten irántad való szeretetének mélységét. A Biblia azt mondja: „Segítséget fog küldeni az égből, hogy megmentsen engem szeretete miatt” (Zsolt 57,3 TLB fordítás). Ezt tette Jézus húsvétkor. A mennyből lejött, hogy megmentsen téged szeretetével. Tehát Isten elé hozhatod problémáidat, mert szeret téged, és megvannak a megoldásai rájuk.

Ha nem cselekszel Istennek ezen jó híre alapján, akkor Jézus Krisztus halálát és feltámadását elvesztegeted, és nem hoznak változást életedben. Nem elég felismerni Isten ajándékát, el is kell fogadnod azt.

„Megmenekülsz, ha őszintén mondod: »Jézus az Úr«, és ha teljes szívedből hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból. Isten elfogad téged és megment, ha valóban elhiszed ezt, és megosztod másokkal is” (Róm 10,9–10 CEV).

Isten nem azt kéri tőled, hogy olyan ígéretet tégy, amit nem tudsz betartani. Isten azt kéri tőled, hogy higgy egy ígéretben, amit csak Ő tud betartani.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Életed mely részét próbálod megtisztítani, mielőtt Istenhez közelednél? Elhagynád ezt a szokást?
  • Mit jelent számodra a húsvét? Hogyan segít az ünneplés közelebb kerülni Istenhez?
  • Hogyan tükrözi életed azt a leírhatatlan szeretetet, amit Isten kínál számodra? Ha nem fogadtad el ezt a szeretetet, elfogadod ma?

Gyere úgy, amilyen vagy!

A Biblia azt ígéri: „Megmenekülsz, ha őszintén mondod: »Jézus az Úr«, és ha teljes szívedből hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból. Isten elfogad téged és megment, ha valóban elhiszed ezt, és megosztod másokkal is” (Róm 10,9–10 CEV fordítás).

Nem kell megtisztítanod az életedet, mielőtt Istenhez jönnél üdvösségért. Úgy kell jönnöd, amint vagy, de készen arra, hogy megbánd bűneidet, és átadd életedet Istennek. Ha készen állsz erre, mondd el a következő  imádságot:

„Kedves Jézus, megígérted, hogyha hiszek benned, akkor üdvözülök. Minden, amit valaha rosszul tettem, bocsánatot nyer, megtalálom életem célját, és egy napon befogadsz örök otthonodba, a mennybe.

Megvallom, bűnös vagyok, és hiszem, hogy te vagy a Megváltóm. Bízom abban, hogy amikor azt mondod, ha teljes szívemből hiszek benned, akkor te meg fogsz menteni. Uramként fogadlak életembe. Ma  életem minden területét átadom neked. 

Életem hátralévő részét arra szeretném használni, hogy önmagam helyett téged szolgáljalak. Másoknak is tovább akarom adni megmentő szeretetedet. Életem elkötelezem neked, és arra kérlek, hogy ments meg és fogadj be családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha elmondtad ezt az imádságot, és elfogadtad Jézust, kérlek írd meg (angolul) a rick@pastorrick.com címre! Rick pásztor szeretne neked küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsen a Jézussal való utazásod kezdetén.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.04.01.)

Szólj hozzá!

Isten kezei között biztonságban vagy

2021. április 07. 03:00 - csmsdvd

kezakezben.jpg

„Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha [...]  Az én Atyám, aki nekem adta őket, mindennél nagyobb, és senki sem ragadhatja ki őket az Atya kezéből” (Jn 10,28–29).

Gyerekkoromban az egyik dolog, amit nagyon tiszteltem apámban, az apám kezei voltak. Kisgyerekként kezei óriásinak tűntek. Amikor asztalos munkát végzett, a kalapács olyan kicsinek tűnt a kezében.

A mi mennyei Atyánknak valóban hatalmas kezei vannak. Az egész világot a kezében tartja.

Milyenek Isten kezei?

Isten kezei elég nagyok ahhoz, hogy megáldjanak téged. Jézus ráteszi a kezét az emberek fejére, és megáldja őket. Ezt teszi veled is. Ézsaiás próféta könyvének 62. fejezetének 3. verse ezt mondja: „Ékes korona leszel az ÚR kezében, királyi fejdísz Istened tenyerén” (NLT fordítás).

Isten keze sebhelyes, hogy soha ne felejtsen el téged. A mennyben az egyetlen sebhelyes Jézus lesz. Gondolod, hogy Isten meg tud feledkezni rólad? A kezébe van vésve, hogy örökké emlékezzen rád! A Biblia azt mondja: „Megfeledkezik-e csecsemőjéről az anya, nem könyörül-e méhe gyermekén? De ha ő meg is feledkeznék, én akkor sem feledkezem meg rólad! Ímé, a tenyerembe véstelek be” (Ézs 49,15–16).

Isten kezei elég erősek ahhoz, hogy mindörökké biztonságban tartsanak. János evangéliuma 10. fejezetének 28. és 29. versei szerint: „Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha [...] Az én Atyám, aki nekem adta őket, mindennél nagyobb, és senki sem ragadhatja ki őket az Atya kezéből.

Ha egyszer Isten kezébe helyezed életed, akkor senki sem ragadhat ki onnan. Kérdezhetnéd, hogy ki lehet-e ugrani belőle? Mit gondolsz mekkorák Isten kezei? Sohasem érsz kezei szélére. Életed minden helyzete, az ő kezében van.

Azt mondja: „Bízzál bennem! Bennem megbízhatsz. Én dolgozom a színfalak mögött is. Kezeskedek mindenért, amit ideadsz nekem.”

Nem akarnád életedet Isten kezében tenni? Bízhatsz benne ma is, és mindörökké!

Segítőkérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Megtapasztaltad már a múltban, hogy Isten gondoskodott rólad és vigyázott rád?
  • Milyen nagy probléma, vagy körülmény volt életedben, amikor nem szívesen bíztál Istenben?
  • Isten kezében mindörökké biztonságban vagy! Miképpen változtatja meg ez a tudás azt, ahogyan élsz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.03.31.)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása