Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten veled szeretné tölteni az örökkévalóságot

2021. április 11. 03:00 - Anika Enikő

20210421.jpg

„Ha pedig Isten Szelleme, aki feltámasztotta Jézust a halálból bennetek lakik, akkor aki Krisztus testét feltámasztotta a halálból, a ti halandó testeteket is fel fogja támasztani, a bennetek lakó Szent Szellem jelenlétével” (Róm 8,11 GNT).

Isten soha nem ígérte meg, hogy az élet igazságos lesz, ugyanis egy megtört bolygón élünk. A menny az a hely, ahol minden Isten szerint történik. Az élet itt a földön nem így működik. De nem csak az az élet, ami ezen a földön történik.

A földön eltöltesz 60, 80 vagy lehet, hogy 100 évet; az örökkévalóságban pedig trilliókat. Ha a hiteted Jézusba vetetted, a Biblia azt mondja, hogy az örökkévalóságot Istennel fogod tölteni a mennyben.

Az egyik legfontosabb oka a keresztényeknek arra, hogy örülniük lenne az, hogy Isten örök életet adott nekünk.

A Biblia ezt ígéri: „“Ha pedig Isten Szelleme, aki feltámasztotta Jézust a halálból bennetek lakik, akkor aki Krisztus testét feltámasztotta a halálból, a ti halandó testeteket is fel fogja támasztani, a bennetek lakó Szent Szellem jelenlétével” (Róm 8,11 GNT).

Az örökkévalóság csodálatos lesz. Milyen lesz a menny? Újra találkozol azokkal, akiket szeretsz, jutalmakban részesülsz, megpihensz, és olyan dolgokért leszel felelős, amiket szeretsz.

És ahogy Pál első levele a korinthusiakhoz 15. fejezetének 42. verse mondja, új testet fogsz kapni, még akkor, ha a földi testedet el is temetik, Isten fel fogja támasztani, hogy vele éljen örökké.

Isten azért teremtett téged, mert családot akar, és az örökkévalóságot a családjával akarja tölteni. Veled és velem akarja tölteni az örökkévalóságot. Ez az igazság valódi örömöt hozhat neked.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan változtatja meg életmódodat az a tudat, hogy az örökkévalósághoz képest az élet rövid?
  • Mit gondolsz, hogy jelenleg miért élsz itt a földön, ha Isten azt akarja, hogy a családja vele legyen a mennyben?
  • Mit teszel céljaid eléréséért?

A Húsvét ígérete: nincs kárhoztatás azoknak, akik Krisztushoz tartoznak

Isten csodálatos örökkévalóságot készített a családjának a mennyben; ám a Biblia azt mondja, hogy csupán úgy lehet a mennybe jutni, ha Istenben bízol az ő a Fiában, Jézus Krisztus által. Nem szerezheted meg Isten szeretetét, és nem dolgozhatsz meg azért, hogy a mennybe menj. A Biblia a következőt mondja: „Kegyelem által szabadultatok meg a hiten keresztül – és ez nem magatoktól van, ez Isten ajándéka –, nem cselekedetek által, szóval senki sem dicsekedhet” (Ef 2,8–9 NIV).

Ha még nem bíztál meg Jézusban, és még nem követed őt, miért várnál tovább? Ha készen állsz arra, hogy átlépd ezt a vonalat, és meghozod a döntést, hogy hiszel Jézus Krisztusban és követed őt, akkor imádkozz ekképpen:

„Atyám! Azt ígéred, hogy ha hiszek Jézusban, akkor megbocsátod a bűneim. Kérem, hogy bocsásd meg bűneimet most. Tudom, hogy bűnös vagyok, és hogy csupán te törölheted el az összes olyan dolgot, amit rosszul tettem.

Jézus Krisztus! Hiszem, hogy azért haltál meg hogy megfizess a bűneimért. Hiszem, hogy akkor újra feltámadtál megtörve a halál hatalmát azért, hogy örök életem legyen veled a mennyben. Köszönöm, hogy megváltottál engem, és köszönöm, hogy nem kell megkeresnem, nem kell kiérdemelnem, és nem kell megdolgoznom az üdvösségemért. Csupán annyit kell tennem, hogy elfogadjam ezt; elfogadjam a tőled jövő kegyelmi ajándékot.

Hátat fordítok ma a bűneimnek, és arra kérlek, hogy költözz a szívembe és az életembe. Bízni akarok benned, és követni akarlak téged mint Uramat és Megváltómat.

Az életem hátralévő részét arra szeretném használni, hogy téged szolgáljalak. Köszönöm, hogy szeretsz engem. Köszönöm, hogy megváltottál engem, és köszönöm, hogy befogadtál a családodba. A te nevedben imádkoztam. Ámen.”

Ha most mondtad el ezt az imát, és befogadtad Jézust, akkor kérlek, hogy írj egy email a Rick@PastorRick.com címre, hadd tudjak róla. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot a Jézussal való utazásod kezdetéhez.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.04.04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása