Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten többre tervezett téged

2021. április 10. 03:00 - Anika Enikő

„Ne a látható dolgokat tartsuk szem előtt, hanem a láthatatlanokra figyeljünk; ugyanis ami látható, az hamar elmúlik, ami pedig láthatatlan, örökké megmarad” (2Kor 4,18 NIV).

Isten arra teremtett téged, hogy örökké a mennyben élj vele. A mennyországban van az otthonunk, nem  itt a földön.

Ez az, amiért néha elégedetlenséget és kielégítetlenséget tapasztalunk az életben. Nem vagyunk teljesen boldogok itt a földön, mert nem is kellene, hogy azok legyünk.

Ha teljesen boldog lennél a földön, azt gondolhatnád, hogy Isten nélkül is élhetsz. De Isten arra teremtett, hogy vágyódj valami sokkal jobbra: egy otthonra vele a mennyben.

Egy hal soha nem élne boldogan a szárazföldön, mert vízi környezetbe teremtetett. Egy sas soha nem lenne elégedett, ha nem engednék, hogy repüljön.

Soha nem fogod magad teljesen elégedettnek érezni a földön, mert többre lettél teremtve. Lesznek boldog pillanataid itt, de ez semmi ahhoz képest, amit Isten az örökkévalóságban tervezett neked.

Ez az oka annak, hogy Isten ígéreteinek némelyike teljesítetlennek tűnik, néhány ima megválaszolatlannak, egyes körülmények pedig igazságtalannak tűnnek. Ez az élet nem a történet vége.

Amikor rájössz arra, hogy ez a földi élet csak ideiglenes, akkor ez a felismerés gyökeresen megváltoztatja értékeidet. Az örök és nem az ideiglenes értékek válnak döntő tényezővé a döntéseidben.

A Biblia azt mondja, hogy: „Ne a látható dolgokat tartsuk szem előtt, hanem a láthatatlanokra figyelünk; ugyanis ami látható, az hamar elmúlik, ami pedig láthatatlan, örökké megmarad” (2Kor 4,18 NIV).

Legközelebb, amikor  azon kapod magad, hogy valami többre vágysz, mint amit az élet kínál neked, ne feledd, hogy ez a vágyakozás csupán bizonyítéka annak, hogy valami többre lettél teremtve!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ez a húsvéti hétvége miként emlékeztet arra, hogy többre lettél teremtve annál, mint ami itt a földön megadatik neked?
  • Melyek azok a dolgok, amik maradandóak az életedben?
  • Hogyan változtatja meg az örök perspektíva az életed mindennapjait? Például a célokat, a terveket, az ütemtervet és a kapcsolatokat.

Elfogadtad-e már Isten ígéreteid az üdvösségre nézve?

Nem tudok jobb módot ajánlani a Húsvét megünneplésére, mint azt, hogy bánd meg bűneidet, és bízz Isten üdvösségben, amit Jézus által végzett el. Ha készen állsz arra, hogy életedet elkötelezd Jézus mellett, akkor imádkozz ekképpen:

„Kedves Jézus! Hiszem, hogy azért teremtettél, hogy örökké veled éljek. Megígérted, hogy ha hiszek benned, mindent megbocsátasz, amit valaha rosszul tettem, megtudom életem célját, és egy napon befogadsz örök otthonodba a mennyben.

Megvallom, hogy bűnös vagyok; hiszem, hogy Isten vagy, és te vagy az én Megváltóm. Befogadlak életembe mint Uramat, és életem minden területét átadom neked. Követni akarlak téged, és azt tenni, amit te szeretnél, hogy cselekedjek. Hálás vagyok neked, Jézus, szeretetedért és áldozatodért, ami lehetővé teszi számomra, hogy a mennyben veled lehessek. Köszönöm, hogy nem kell kiérdemelnem vagy ledolgoznom megváltásomat, üdvösségemet, mert tudom, hogy az lehetetlen számomra. Az életem további részét arra szeretném használni, hogy téged szolgáljalak és ne magamat. Alázattal kész vagyok átadni neked életemet, és arra kérlek, hogy ments meg engem, és fogadj be családodba! Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha elmondtad ezt az imát, akkor kérlek, hogy írj egy (angol) emailt, és mondd el nekem a Rick@PastorRick.com címen. Szeretnék neked néhány anyagot küldeni a Jézussal való utazásod kezdetéhez.

(Daily Hope by Rick Warren, 2021.04.03.)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla vargáné 2021.09.10. 16:10:49

SEGITSENEK FONTOS !!HA TÜZELÖBEN NEM TUDNAK APIDRA NEVŰ INZULINBAN ,, BÉRES CSEPPBEN NÖVÉR ALFA -C TABLETTABAN!!VARGA ZOLTÁN VADNA SZABADSÁG TÉR 15///30 101 6583

tüzelöre szeretnék kérni!!///!tavaly majusban volt egy mütétem bocsanat leirom ,herezacskon folyamatos magas cukor miatt ,lett egy tályog ill. a lágyrészen megmütöttek ,, és a mütét után kialakult egy sipoly ,, a sipolybol 9 honapig lógott belöllem egy mütét közben bennem hagyott géz darab ... a sipoly ami a lágyrészen van nem lehet emelni hajolni váladékozik még dolgozom közmunkán mindkettönk fizetéséböl von végrehajto //nagy fiamnak családja van a kicsi elment albérletbe//én 30 ezer ftot kapok végrehajtó két letiltást von közmunka fizetésböl ,,feleségem 37 ezer ftot kap varga zoltán vadna szabadság tér 15 3636//vagy vargáné szücs csilla erste bank 116 00006 00000000 25766862// vagy török péter sajokaza fatelep 20 324 39 66
-- swift bic kod:gibahuhb...iban hu8911600006 00000000
25766862 tel 30 101 6583
süti beállítások módosítása