Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan térj vissza Istenhez?

2022. január 07. 03:00 - Besther

nature-g9ec9aa7bd_1920.jpg

„Amikor komolyan elszánjátok magatokat, hogy kerestek engem, és amikor ezt mindennél jobban akarjátok, akkor egészen biztos, hogy nem fogtok csalódni.” (Jer 29,13 The Message)

Bármilyen távol is vagy ma Istentől, van hozzá visszavezető ösvény.

Nem tudom, hogy hol vagy most. Lehet, hogy évek óta nem vettél részt istentiszteleten, vagy lehet, hogy csak pár hónapja. Az elmúlt hetekben talán arra is gondoltál, hogy nem igazán érzed Isten jelenlétét az életedben. De vágysz arra, hogy Istenhez közel légy. 

Hogyan tudsz visszajutni őhozzá?

Van ösvény, ami a szellemben való megújuláshoz vezet. Tedd meg a következő három dolgot, hogy visszatalálj Istenhez:

Vedd észre, hogy változnod kell! Semmi sem fog megváltozni az életedben addig, amíg nem leszel elégedetlen azzal, amilyen most vagy. El kell jutnod arra a pontra, hogy azt mondod: „Nem szeretem ezt. Belefáradtam, hogy állandóan stresszes és frusztrált vagyok. Elegem van abból, hogy túlhajszolt vagyok és távol érzem magam Istentől.”

Miért engedi Isten, hogy eljuss erre a pontra? Mert igaz, hogy ő úgy szeret téged, ahogy vagy, de jobban szeret annál, hogy ebben az állapotban hagyjon. Nem engedi, hogy elpazarold az életedet.

Isten ezt mondja a Jeremiás próféta könyve 29,13-ban: „Amikor komolyan elszánjátok magatokat, hogy keressetek engem, és amikor ezt mindennél jobban akarjátok, akkor egészen biztos, hogy nem fogtok csalódni.” (The Message)

Valld meg a bűneidet! Ézsaiás próféta könyve 59,2 ezt mondja: „A ti bűneitek választottak el titeket Istentől. A bűneitek miatt fordította el arcát tőletek.” (TLB)

Érezted már imádkozás közben azt, hogy Isten egymillió mérföldre van tőled, vagy hogy egy fal van Isten és közötted?

Mi okozza ezt a távolságérzést? A bűneid választanak el Istentől. Ha távol érzed magad Istentől, akkor szerinted ki az, aki eltávolodott? Te! Isten mindig ugyanott van. Ő feltétel nélkül szeret téged, és azt várja, hogy megvalld a bűneidet, hogy helyreállhasson a kapcsolatod vele.

Engedd ki a kezedből az irányítást! A Biblia ezt mondja a 2Korinthus 3,18-ban: „Mindannyiunkon megmutatkozik az Úr dicsősége, és állandóan változunk, hogy olyanok legyünk, mint ő. Ennek a bennünk lévő változásnak az eredménye egy még nagyobb dicsőség, ami az Úrtól, a (Szent) Szellemtől jön.” (NCV)

Az igazi átalakulásod akkor következik be, amikor a szíved már nem énközpontú, hanem istenközpontú lesz. Te már eljutottál ide?

Ez az átalakulás nem megy végbe gyorsan. Isten egész életed során formál és alakít téged. És ahhoz, hogy ez elkezdődjön, el kell döntened, hogy megbánod a bűneidet, és „odaszánod a testedet élő áldozatul Istennek.” (Róm 12,1)

Isten közel akar lenni hozzád. És ő azt ígéri, hogy ha komolyan keresed őt, akkor nem fogsz csalódni. Várakozással telve figyeld, hogy Isten hogyan munkálkodik az életedben az előtted álló új évben, miközben te teljes szíveddel, elméddel és lelkeddel keresed őt!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért olyan nehéz néha a stresszt okozó dolgokat elengedni?
  • A bűn megvallása hogyan nyit ajtót a szellemi növekedéshez és a Jézushoz való közelebb kerüléshez?
  • Mit jelent „élő áldozatnak” lenni?
  • Min kell változtatnod ahhoz, hogy 2022-ben rendszeresen teljes szíveddel, elméddel és lelkeddel tudd keresni az Urat? 

Eleged van abból, ahogy élsz? Eleged van a bűneidből? Készen állsz, hogy átadd az irányítást Jézusnak?

Ha készen állsz, hogy megbékélj a Teremtőddel, akkor mondd el ezt az imát:

„Drága Jézus, te megígérted, hogy ha hiszek benned, minden rossz, amit tettem, meg lesz bocsátva, megtudom életem célját, és te egy napon befogadsz engem a mennyei örök otthonodba.

Megvallom a bűneimet, és befogadlak téged az életembe mint Uramat és Megváltómat. Megígérted, hogy ha megvallom a bűneimet és hiszek benned, megmenekülök. Bízom benned, amikor azt mondod, hogy az üdvösség kegyelemből van hit által, és nem a cselekedeteim által. Ma átadom életem minden területét neked.

Hálás vagyok a feltétel nélküli szeretetedért. Arra akarom használni életem előttem álló részét, hogy téged szolgáljalak, és ne magamat. Odaszánom neked az életem, és kérlek, ments meg és fogadj be a családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.12.31.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása