Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A pénzed legértékesebb és legjobb felhasználása

2022. február 03. 03:00 - Tomes Lívia

vagyon2-20191008.jpg

„Használjátok a világi erőforrásaitokat mások javára, és szerezzetek barátokat! Aztán, amikor a vagyonotok eltűnik, az örök hazában fognak üdvözölni titeket.” (Lk 16,9 NLT)

Pénzed legjobb felhasználása az, ha általa emberek jutnak a mennybe.

A legtöbb ember nem érti a Lukács 16,9 igeverset. Jézus azt mondja: „Használjátok a világi erőforrásaitokat mások javára, és szerezzetek barátokat! Aztán, amikor a vagyonotok eltűnik, az örök hazában fognak üdvözölni titeket.” (NLT)

Jézus azt mondja, hogy akárcsak a ravasz menedzser, aki olyan barátokat szerzett, akikre később számíthatott, neked is arra kell felhasználnod a pénzed egy részét, hogy örök barátokat szerezz, akik üdvözölni fognak a mennyben.

Nem azt mondja, hogy megvásárolhatod a mennybe vezető utat, nem tudod. Jézus már megfizette az árát a kereszten. Nem azt mondja, hogy megvásárolhatod az üdvösségedet, nem tudod. Az üdvösség ingyenes ajándék kegyelemből.

Jézus azt mondja neked, hogy a pénzed használd arra, hogy olyan barátságokat építs, amelyek az örökkévalóságig tartanak majd. Amikor a pénzedet arra használod, hogy segíts másoknak találkozni Jézussal, akkor az örökkévalóságra szóló barátokat szerzel, és az örökkévalóságra szóló jutalmat kapsz.

Képzeld el, hogy egy nap a mennybe jutsz, és száz ember áll a bejáratnál, akik tapsolnak, ujjonganak, és azt mondják: „Már vártunk rád! Azért vagyunk itt, mert a pénzt költöttél arra, hogy elmondd nekünk a jó hírt. Barátaid vagyunk egy életre – nem, hanem, az örökkévalóságig! Ha te nem így használtad volna a pénzed, nem hallottuk volna, hogyan juthatunk a mennybe.”

Arra használod a pénzed egy részét, hogy embereket juttass a mennybe? Lesz-e valaki, aki miattad lesz ott a mennyben?

Amikor veszel egy Bibliát, és odaadod valakinek, akinek nincs, akkor kincset gyűjtöttél a mennyben. Amikor támogatsz egy olyan programot, amely megosztja a jó hírt szerte a világon, akkor kincset gyűjtöttél a mennyben. Amikor segítesz egy gyülekezetet építeni, akkor kincset gyűjtöttél a mennyben. Ez a pénzed legértékesebb és legjobb felhasználása.

Nem viheted magaddal, de előreküldheted, ha a pénzedet úgy fekteted be, hogy segítesz más embereknek találkozni Jézussal.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mik azok a dolgok, amikre pénzt költesz, de nincs örökkévaló hatásuk?
  • Kik azok az emberek, akiket Isten az életedbe helyezett már, akikkel megoszthatod a jó hírt?
  • Hogyan fektetheted be a pénzedet örökké tartó barátságokba?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.01.27.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása