Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Számíts rá, hogy Isten véghezviszi a lehetetlent

2022. március 07. 03:00 - daniella_89

ke_pernyo_foto_2022-03-04_22_00_33.png

„Mert nincs olyan, amit Isten ne tudna megtenni.” (Lk 1,37 GNT)

Soha ne hagyd, hogy egy lehetetlen helyzet megfélemlítsen! Miért? Mert Istennel semmi sem lehetetlen.

A Biblia azt mondja: „Mert nincs olyan, amit Isten ne tudna megtenni.” (Lk 1,37 GNT)

Ahelyett, hogy megijednél egy látszólag lehetetlen helyzettől, hagyd, hogy inkább motiváljon: hogy többet imádkozz, jobban higgy, jobban bízz, jobban várj, többre számíts és jobban függj Istentől!

Nem számít, mennyire tűnik lehetetlennek a helyzet, biztos lehetsz abban, hogy „aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi azt és befejezi.” (Fil 1,6 NIV) Amit Isten elkezdett az életedben, azt be fogja fejezni.

Ha kivinnéd a szótárt az irodámból, és fellapoznád benne a „lehetetlen” szót, azzal szembesülnél, hogy nincs benne – mert kivágtam. Úgy döntöttem, hogy ha ez a szó nincs benne Isten szótárában, akkor nem lesz benne az enyémben sem.

Hudson Taylor, egy misszionárius az 1800-as évekből ezt mondta Isten lehetetlent véghez vivő munkájáról az életünkben: „Isten minden nagyszerű munkájának három szakasza van. Először: ez lehetetlen. Aztán: ez nehéz. Majd: készen van.”

De a Sátán nem akarja, hogy elhidd, hogy semmi nem lehetetlen Istennel. Újra, és újra el fogja mondani: „Mit gondolsz, ki vagy te?! Nem tudod megtenni! Mi vesz rá, hogy elhidd, hogy te lehetsz Isten embere?” Ha hiszel és bízol Istenben a lehetetlent illetően, az zavarja az ördögöt.

Talán éppen most vagy egy lehetetlennek tűnő helyzetben. Nézz fel Istenre, és támaszkodj az ő ígéreteire, aztán figyeld, hogyan változik a helyzeted lehetetlenből lehetségessé! – Majd megtörténtté.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit szeretnél, mit tegyen Isten az életedben, ami most lehetetlennek tűnik?
  • Ha valóban elhinnéd, hogy semmi nem lehetetlen Istennel, miben lenne más a következő heted?
  • Mikor voltál tanúja annak, hogy Isten megteszi a lehetetlent a saját életedben vagy más életében?

Bíztál eddig Isten megváltásodra tett ígéretében?

Isten meg tudja tenni a látszólag lehetetlent az életedben, és mindez a megváltásoddal kezdődik. Megbíztál már benne kérve a bűneid bocsánatát és kérve az ő családjába való befogadást?
Ha készen állsz arra, hogy elkötelezd magad Jézus mellett, akkor mondd el ezt az imát!

„Kedves Jézus! Megígérted, hogy ha hiszek benned, minden rossz, amit valaha tettem, bocsánatot nyer, hogy megismerem életem célját, és hogy egy napon befogadsz örökkévaló otthonodba a mennybe.

Megvallom, bűnös vagyok, Uramként és Megváltómként befogadlak életembe. Ma életem minden részét átadom neked. Követni akarlak és azt tenni, amit te mondasz.

Jézus, hálás vagyok szeretetedért és áldozatodért, amely lehetővé tette, hogy csatlakozzak hozzád a mennyben. Tudom, nem érdemlem meg. Köszönöm, hogy nem kell kiérdemelnem vagy megdolgoznom az üdvösségemért, mert tudom, hogy ez lehetetlen. Életem hátralévő részét arra akarom fordítani, hogy téged szolgáljalak, ahelyett, hogy magamat szolgálnám. Alázatosan neked ajánlom az életem, és arra kérlek, ments meg és fogadj be a családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha elmondtad most ezt az imát, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem! Szeretnék neked néhány ingyenes anyagot küldeni, amelyek segítenek elindulni a Jézussal való utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.02.28.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása