Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bízz Istenben még kilátástalan helyzetben is

2023. szeptember 26. 03:00 - Besther

impossible-6562613_1280.jpg"Ami lehetetlen az embereknek, az Istennek lehetséges." (Lukács 18,27.)

Talán most úgy érzed, hogy kilátástalan helyzetben vagy. Talán a házasságod a válás szélén áll. Esetleg a csőd már  a küszöbön van. Az is lehet, hogy a krónikus betegséged határozza meg az életed minden területét.

Lehet, hogy a helyzeted kicsúszott az irányításod alól, viszont Isten irányítása alól nem.

Van egy lecke, amit megtanulhatunk Ábrahám életéből. A 75 éves Ábrahámnak azt mondta Isten, hogy hagyjon ott mindent, amit eddig ismert és menjen arra a földre, amit még sosem látott (1Mózes 12,4.). Isten azt is mondta Ábrahámnak, hogy egy nap egy egész nemzet atyja lesz, annak ellenére, hogy neki és feleségének, Sárának, nem volt gyermekük és már idősek voltak. 

Ábrahám azonban hitt Istennek. A Rómabeliekhez 4,17 ezt mondja, "(Ábrahám) mindnyájunk atyja Isten színe előtt, aki hitt abban, aki megeleveníti a halottakat és létre hívja a nem létezőket." 

Ez az igevers meghatározza, hogy mi a csoda: az, amikor Isten életet ad valaminek, ami halott volt, vagy amikor a semmiből alkot valamit. 

Isten életet adhat egy halott karriernek, egy halott házasságnak, halott álmoknak és halott pénzügyeknek. A semmiből is tud valamit csinálni.

Jézus azt mondja, "Minden lehetséges annak, aki hisz." (Márk 9,23b). 

Fontos viszont megérteni, hogy kiben hitt Ábrahám. Ő nem önmagában hitt, nem az érzéseiben, és nem magában a hitben. A Rómabeliekhez 4,17 azt mondja, hogy Ábrahám Istenben hitt.

Hitének tárgya Isten volt, nem más.

Hiszek a pozitív gondolkodásban, de a pozitív gondolkodás és a hit nem ugyanaz. A pozitív gondolkodás csak akkor működik, amikor te irányítod a helyzetet. Nem működik viszont akkor, ha nem vagy ura egy adott helyzetnek,  amikor zsákutcában vagy és többre van szükséged pozitív gondolatoknál. 

Hitedet Istenbe kell vetned, mert "ami lehetetlen az embereknek, az Istennek lehetséges." (Lukács 18,27.)

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Gondolj egy olyan kilátástalan helyzetre az életedben, amivel már szembe kellett nézned. Istenhez fordultál segítségért? Mi történt?
  • Miért nehéz bízni Istenben, amikor úgy érzed, hogy kilátástalan a helyzet, amiben vagy? 
  • "A pozitív gondolkodás csak akkor működik, amikor te irányítod a helyzetet." Miért gondolod, hogy igaz ez az állítás?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.09.19.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása