Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A fájdalmad haszna

2022. május 01. 03:00 - Mapetso

pain.jpg„A bajban Isten megvigasztalt minket – azért, hogy segítsen nektek megmutatni a mi személyes tapasztalatunkból, hogy milyen gyengéden vigasztal meg Isten, amikor ugyanazokat a szenvedéseket élitek át. Ő erőt ad nektek a kitartáshoz." 2Kor 1,6-7 (TLB)

Isten azt várja tőled, hogy használd a fájdalmaidat mások megsegítésére. Bármilyen hiba, kudarc, baj, megpróbáltatás vagy rossz döntés volt is az életedben, Isten azt mondja: „Én akkor is jóra fogom használni ezt a te életedben. És azt szeretném, hogy te is arra használd, hogy másokon segíts."

Ezt hívják másokat üdvözítő szenvedésnek.

„A bajban Isten megvigasztalt minket – azért, hogy segítsen nektek megmutatni a mi személyes tapasztalatunkból, hogy milyen gyengéden vigasztal meg Isten, amikor ugyanazokat a szenvedéseket élitek át. Ő erőt ad nektek a kitartáshoz." 2Kor 1,6-7 (TLB)

Gondolj most a legnagyobb problémákra és a legmélyebb fájdalmakra, amelyeket fizikailag vagy érzelmileg el kellett viselned az életedben!

Isten nem akarja, hogy ez a fájdalom hiábavaló legyen, és Ő használni akarja a szenvedéseidet. Mindig többet tudsz segíteni az embereknek a gyengeségeid által, mint az erősségeid által. Ha elmondod valakinek mindazt, amiben sikeres vagy, az nem segít annak, aki fájdalommal küzd. De ha megosztod vele, hogy Isten hogyan volt melletted, amikor fájdalmat éltél át, az megváltoztathatja az életét.

Életem egyik legnagyobb fájdalmán akkor mentem keresztül, amikor  a legkisebb fiam 27 éven át tartó mentális betegséggel való küzdelem után eldobta az életét. Ma szinte minden nap felhív valaki a világ valamelyik tájáról, és segítséget kér mentális problémával kapcsolatban. Én nem kértem ezt a szolgálatot; sosem álmodtam ilyenről. De nem szeretném, hogy hiábavaló legyen a fájdalmam.

Azok az emberek, akik segítségért fordulnak hozzám, azt gondolják, hogy bátran fordulhatnak hozzám, mert én már keresztül mentem ezen – és mert hajlandó vagyok beszélni is róla.

Te az életed milyen fájdalmáról nem beszélsz, mert úgy gondolod, hogy az egy olyan teher, amit egyedül kell cipelned?

Isten most akar használni téged – és nem akkor, amikor már teljesen helyreállsz és túljutsz a fájdalmadon. Még azokon a területeken is használni akar téged, ahol esetleg szégyent érzel, vagy amelyek még mindig fájnak.

Isten életedre vonatkozó tervének része az is, hogy ne csak a tehetségeddel és erősségeiddel segíts az embereknek, hanem a fájdalmaiddal is. Jézus is ezt tette érted.

Ez az evangélium ereje. 

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Milyen félelmek tartanak vissza attól, hogy megoszd másokkal a fájdalmad?
  • Mit gondolsz, miért hatékonyabb szolgálat néha megosztani a fájdalmas tapasztalataidat, mint a tehetségedet és a képességeid?
  • Hiszed azt, hogy Isten tud használni téged, amikor még nem múlt el teljesen a fájdalmad? Bármiféle fájdalmat  is élsz most át, képes vagy erre? Miért, vagy miért nem?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2022.04.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása