Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az istenfélő célok három jellemzője

2022. május 14. 03:00 - Mapetso

goal.jpg"Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt" Zsidók 11,6 (NIV)

Istent érdekli, hogy milyen célokat tűzöl ki magad elé. Valójában három dolgot akar a céljaidtól:

Az istenfélő célok kihívást jelentenek a hited számára. A Biblia azt mondja: "Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt" (Zsidók 11,6 NIV). Ahhoz, hogy Istennek tetsző legyél, olyan célokat kell kitűznöd, amelyek hitet igényelnek. Más szóval, olyan célokat kell kitűznöd, amelyek túl nagyok ahhoz, hogy egyedül elérd őket.

Ha nagy célt tűzöl ki, Isten is nagyban fog munkálkodni. Ha közepes méretű célt tűzöl ki, Isten közepes módon fog dolgozni. Ha kis célt tűzöl ki, Isten is kicsiben fog dolgozni.

A célok megnövelik a hitedet. Megerősítik, hogy bízol Istenben, de egyben kijelentések is arról, hogy mennyire bízol Istenben. A Biblia azt mondja: "Legyen a ti hitetek szerint!" (Máté 9,29 NIV).

Az istenfélő célok fejlesztik a jellemedet. Amikor olyan célt tűzöl ki magad elé, amely hitet igényel, akkor az út folyamán változol azon dolgozva, hogy elérd a célt.

Többezer filmnek is ez a cselekménye: a szereplők célja egy háború megnyerése, egy holdraszállás vagy a Mount Everest megmászása. A film során a szereplők akadályokkal szembesülnek a cél elérése előtt, és ennek következtében megváltozik a jellemük. Felnőnek.

Isten azt akarja, hogy te is felnőj. Amikor meghalsz, nem viszed magaddal a mennybe az elért eredményeidet. De a jellemedet magaddal viszed. Az istenfélő célok olyan jellemet fejlesztenek, amilyet Isten szeretne, hogy legyen.

Pál apostol azt mondja: "Nem azt mondom, hogy már most olyan vagyok, amilyennek Isten akarja, hogy legyek. Még nem értem el azt a célt. De továbbra is azon vagyok, hogy elérjem és magamévá tegyem. Krisztus azt akarja, hogy ezt tegyem. Ez az oka annak, hogy én Krisztusé lettem" (Filippi 3,12 ICB).

Az isteni célok reményt adnak. Egyszer olvastam egy tanulmányt holokauszt-túlélőkről, akik megjárták a haláltáborok poklát. Hogyan élték túl? Mindegyikükben volt valami közös: volt valami, amire számíthattak.

Az isteni célok okot adnak arra, hogy kitarts, még a legnehezebb időkben is. Jeremiás 29,11-ben ez áll: "Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek." (NIV).

Ha vannak céljaid, akkor van reményed arra, hogy tovább haladj előre, még akkor is, amikor úgy érzed, hogy fel akarod adni.

Nem tudom, min mész ma keresztül. De nem számít, milyen az életed, szükséged van egy isteni célra. Ennek követése kihívás elé állítja a hitedet, fejleszti a jellemedet, és építi a reményedet.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan árulják el a céljaid, mennyire bízol Istenben, hogy nagy dolgokat tesz az életedben?
  • Mikor láttad, hogy Isten megnövelte a jellemedet, miközben egy célt követtél?
  • Az életed mely területén van szükséged ma reményre?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.05.07)

 

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása