Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Öt nyerő választás

2022. május 27. 03:00 - Anita.B

inspiration-g7c721057f_1920.jpg“Bárki, aki Krisztushoz kapcsolódott, új teremtés az; a régi elmúlt, új jött létre.” (2 Kor 5,17 GNT ford.)

Tegnap láttuk azt, hogy végső soron, az identitásod a döntéseiden alapszik. Most nézzünk meg öt olyan nyerő választást, amelyek rendkívül nagy hatással vannak a jövődre.

  1. Dönthetsz úgy, hogy egészségesebb leszel. Ahelyett, hogy azon siránkoznál, hogy nem olyan a tested, mint egy olimpikoné, találd meg a módját annak, hogy több legyen az energiád, kevesebbet stresszelj, többet aludj és erősebb legyél. A 119. Zsoltár 73. verse ezt mondja: “Kezed alkotott és formált engem; tégy értelmessé, hogy megtanuljam parancsolataidat.” Ha tudsz változtatni azokon a dolgokon az életedben, amelyekre befolyásod van, akkor csökkenteni tudod azoknak a dolgoknak a hatását, amelyekre nem tudsz befolyással lenni. 
  2. Választhatod a kapcsolataid elmélyítését. Az elutasítástól való félelem meggátolja a kapcsolatteremtést. Csak úgy szabadulhatsz meg a félelemtől, hogy megteszed azt, amitől a legjobban félsz. Tanulj meg jobban kommunikálni, a rossz kapcsolataidat cseréld le jókra, kezdeményezd a kapcsolatteremtést másokkal, és merd felvállalni ennek a kockázatát. A szeretet legyen a legfőbb célotok!” (Kor 14,1)
  3. Választhatod, hogy bízol Istenben, bármi történjék is. “Mindig hálát adok az Úrnak, soha nem hagyom abba az Ő dicséretét.” (Zsolt 34,1). Juss el az életedben arra a pontra, amikor azt tudod mondani, “Dicsérem az Urat, bármi történjék is.” Ez egy olyan bizalom, amihez semmi sem fogható. Ez a bizalom az Istennel való kapcsolatra épül!
  4. Megválaszthatod, min gondolkodsz. A 20. század során a tudósok úgy gondolták, a felnőtt ember agya nem változtatható meg. Amikor 2002-ben egy Nobel-békedíjas bebizonyította, hogy az agyunk újraprogramozható, a tudomány végre utolérte a Bibliát: "Engedjétek Istennek, hogy átformáljon egy új személlyé a gondolkodásotok megváltozása által.(Rom 12,2 - NLT). Énedet az emlékeid, az emlékeidet pedig a mentális szokásaid teremtik meg. Tápláld az agyadat Isten Igéjének igazságával.
  5. Választhatod Jézust Megváltódnak. Nem csak arról beszélek, hogy Jézus megment a bűneidtől, hanem arról, hogy minden nap engedned kell, hogy Jézus a Megváltód legyen. Ha hagyod, hogy Jézus megmentsen, az erőt ad ahhoz, hogy kitarts a döntéseid mellett. A Biblia azt mondja a 2Kor 5,17-ben: “Bárki, aki Krisztushoz kapcsolódott, új teremtés az; a régi elmúlt, új jött létre." (GNT ford.).

Megválaszthatod, hogy Isten mennyire áldja meg az életedet. Soha nem késő változtatni. Amikor meghozod ezt az öt nyerő döntést, Isten segít, hogy nyertes légy.

Ha készen állsz arra, hogy jobb döntéseket hozz, mondd el ma ezt az imát: „Drága Istenem, azok közül a dolgok közül, amiket az életemben Tőled, az élettől vagy más emberektől kaptam, van néhány, amit nem szeretek. De köszönöm, hogy a saját képmásodra teremtettél, és hogy tudok döntést hozni. Ma a te hatalmadban és erődben azt választom, hogy egészségesebb leszek. Azt választom, hogy olyan dolgokat csinálok, amelyektől több lesz az energiám és egészségesebb az elmém, a testem és az érzelmeim. Uram, úgy döntök, hogy egészséges kapcsolatokat építek. Halálosan félek, de meg fogom kockáztatni, hogy új, egészséges kapcsolatokat alakítsak ki. Azt akarom, hogy a szeretet legyen a legfőbb célom, és azt akarom, hogy az életem a szeretetre épüljön.

Istenem, úgy döntök, hogy megbízom benned a körülményektől függetlenül. Dicsérni foglak, bármi történjék is! Bízom abban, hogy életem minden részletét te jóvá fogod alakítani. Uram, meg fogom választani, hogy miről gondolkodom, és nem lesz több szemét a gondolataimban. Segíts, hogy életemet pozitív emlékekkel és az igazság szavával töltsem meg.

És legfőképpen, Jézus, téged választalak Megváltómnak. Szükségem van a megváltásodra, és arra is, hogy megments önmagamtól. Szükségem van rád, kérlek segíts abban, hogy megváltozzon a testem, a szívem, az elmém és a kapcsolataim, hogy életem hátralévő része jobb legyen. Jézus nevében. Ámen.”

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen döntést tudsz hozni ma annak érdekében, hogy egészségesebb légy?
  • Életed mely területén kell ma úgy döntened, hogy bízol Istenben?
  • Mit jelent az, hogy úgy döntesz, hogy engeded, hogy Jézus a Megváltód legyen minden egyes nap?

*(Daily Hope by Rick Warren 2022.05.20.)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla vargáné 2022.05.27. 11:47:42

HA TUDNAK SEGITSENEK ÉLELMISZERBEN ,, CSILLÁNAK DAGANAT CISZTA VAN VESÉN PETEFÉSZEKBEN UGY NÉZ KI JÓINDULATU,,

ÉN BEFAGYOTT VÁLL SINDROMA MIATT JÁROK FIZIOTERAPIAS KEZELÉSRE NEM TUDOM KINYUJTANI BAL VÁLLAT FELEMELNI EGYENESBE ,EZ ALLITOLAG CUKOR MIATT VAN, SULYOS CUKORBETEG VAGYOK 6 ÓRÁNKÉNT INZULIN

VAGY BÁRMIT ELFOGADUNK CSILLANAK RUHA NEKEM CIPÖ 39 ES CSILLA 178 CM 60 KG VARGA ZOLTÁN VADNA SZABADSÁG TÉR 15

voltam kardiologian szivkoszorú érszükület. ill.. szivbillentyü elégtelenség van ,, ha tudnak kérem segitsenek VÉGREHAJTÓ HAVI 25 EZRET VON KÖZMUNKA FIZETÉSBÖL FELESÉGEM SZÁMLÁJA ZÁROLÁS ALATT VAN VÉGREHAJTO ALLTAL//ha van valakinek segitsenek még tens készülékben//mennem kell sziv miatt érfestésre,,,30101 6583
süti beállítások módosítása