Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Válaszd az örvendezést

2022. június 14. 03:00 - Lencsés Tamás

Továbbra is örvendezni fogok. Mert tudom, hogy ahogyan imádkoztok értem, és Jézus Krisztus Lelke segít engem, ez a szabadulásomhoz fog vezetni." (Fil 1,18-19 NLT fordítás)

Amikor a dolgok szétesőben vannak, ne próbáld meg egyedül megoldani. Hagyd, hogy Isten rakja össze a darabokat.

Ha egy problémával állsz szemben, két lehetőséged van: Imádkozhatsz vagy aggódhatsz. Ennyi az egész! Ezt nevezem én hitfaktornak.

Pál apostol azt mondja a Filippiekhez írt levelének 1. fejezetében található 18. és 19. versben: Továbbra is örvendezni fogok. Mert tudom, hogy ahogyan imádkoztok értem, és Jézus Krisztus Lelke segít engem, ez a szabadulásomhoz fog vezetni." (NLT fordítás)

Ebben az egyetlen szentírási szakaszban Pál több erőforrást is feltár ahhoz, hogy a nehéz időkben is pozitívak és boldogok maradjunk.

Először is, meg kell őrizned Isten szemléletét a problémáiddal kapcsolatban. Pál azt mondja: "Mert tudom..." Az, amit tudsz, az tart téged életben. Pál tudja, hogy Isten munkálkodik a küzdelmei közepette, és megtartja Isten nagyobb perspektíváját, amely segít neki túllátni a problémáin.

Másodszor, Pálnak vannak olyan emberei, akik imádkoznak érte, és ez tartja benne a lelket. Ha tudod, hogy más hívők támogatását élvezed, az olyan, mintha szél töltené meg a vitorláidat. Ez akadályozza meg, hogy feladd.

Aztán azt mondja: "Jézus Krisztus Lelke segít engem". A Szentlélek is segít Pálnak. És ugyanaz a Lélek, amely Pált is megtartja, az az a Lélek, amely benned is munkálkodik, és segít kitartani Jézus követőjeként.

Végül azt mondja: "Ez vezet majd a szabadulásomhoz". Pál hisz abban, hogy Isten jóra fogja fordítani a problémáit. Isten véghez fogja vinni a jó művét, függetlenül attól, hogy te hogyan döntesz. De azt is szeretné látni, hogy növekedsz a hitben, és megmutatod neki, hogy hiszel benne, hogy képes rá.

Mivel rendelkezik Isten perspektívájával, a barátok imájával, a Szentlélekkel és a hittel, Pál úgy dönt, hogy "továbbra is örvendezni fog".

Döntsd el, hogy örvendezel.

 

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Hogyan néz ki az, amikor Istent imádjuk a küzdelem közepette?
  • Kire támaszkodsz imatámogatásban? Kire számíthatsz, hogy hűségesen imádkozik a lelki növekedésedért?
  • Gondolj egy olyan problémára, amit most épp megtapasztalsz. Hogyan láttad, Isten hogyan munkálkodik a fájdalmad közepette? Mit vársz, Isten mit fog tenni benned és általad e tapasztalat alapján?

  *(Daily Hope by Rick Warren, 2022.06.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása