Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Add át életed és boldog leszel!

2022. június 16. 03:00 - Tomes Lívia

eletcel.jpg

„Mert nekem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség!” (Fil 1,21 NIV fordítás)

A boldogság abból fakad, hogy szolgálsz és átadod az életedet. Amíg ezt meg nem érted, küzdeni fogsz azért, hogy boldog legyél az életedben. A boldogság önfeláldozásból fakad, nem önkielégítésből.

Pál apostol boldognak mondhatta magát, mert még élete sötét időszakában is életét adta azért, hogy másokon segítsen.

El tudod mondani ezt az életedről? Soha nem mondhatod ezt el, amíg magadnak élsz, mert soha nem fogod megtalálni a boldogságot a hivatásodban, az anyagiakban vagy a nemi életben.

Pál tudta, hogy ahhoz, hogy boldog legyen, a célra kell összpontosítania, nem a problémáira. Célját a Filippi 1:21-ben foglalja össze: „Mert nekem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség!” (NIV fordítás).

Ha arra kérnélek, hogy töltsd ki ezt az üres helyet, milyen szót írnál be? „Számomra az élet ______ .” Szórakozás? Sport? Ruhák? Család? Barátok? Karrier? Ezt az üres helyet sok olyan dologgal töltheted ki, ami nem rossz, olyan dologgal, ami önmagában is jó. De semmi sem pótolhatja annak a helyét, aki megteremtett téged és az életedet adta: Jézus Krisztus.

Az, hogy mit írsz az üres helyre, meghatározza, mennyire boldog az életed. Ha azt választod, hogy „pénz”, „siker”, „öröm” vagy „hatalom”, akkor életed nagy részében boldogtalan leszel. A kérdés nem az, hogy ezekkel a dolgokkal van-e baj; egyszerűen nem érdemlik meg az első helyet.

Nem arra lettél teremtve, hogy egy rakás pénzt keress, aztán meghalj, és elajándékozd. Istennek sokkal fontosabb célja van az életeddel.

Csak egy válasz vezet a boldogsághoz: Élni Krisztussal.

Hogy megkapd azt az életet, amire igazán vágysz, előbb add oda.

 Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Melyek azok a jó dolgok, amelyekre összpontosítottad az életed, és amelyek nem az életed végső céljai? Hogyan töltenéd ki az üres helyet?
  • Hogyan segít a nehéz időszakokban az, hogy másoknak szolgálsz?
  • Hogyan adhatnád „életedet” mások szolgálatában?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.06.09.)

Ha soha nem adtad át életedet Jézus Krisztusnak, soha nem fogod megtalálni az irányt, és soha nem fogod megélni azt az örömöt, ami a vele való kapcsolatból fakad.

Nem kell tudnod, mi fog történni holnap. Nem kell tudnod, mit hoz a jövő. Csak tudnod kell, hogy kié a jövő! Amikor kapcsolatban vagy Teremtőddel, meg fogsz birkózni az ő rendíthetetlen szeretetével és megszeghetetlen ígéreteivel.

Ha bensőséges, örökké tartó kapcsolatot szeretnél Jézussal, imádkozz így: „Drága Istenem, azt akarom, hogy valami legyen biztos az életemben, amit nem vehetnek el tőlem. Azt szeretném, hogy biztonságban legyen a veled való kapcsolatom, mert bízom ígéreteidben, hogy soha nem hagysz el. Ezt az ígéretet szeretném ma betartani. Amennyire csak lehet, megnyitom az életemet előtted, Jézus Krisztus. Megvallom, hogy a magam módján éltem az életem, és vétkeztem ellened.

Kérlek, bocsáss meg, jöjj be az életembe, változtasd meg az értékeimet, a célomat és az irányomat. Formálj át olyan emberré, akivé szeretnél, ha alárendelem neked az életem. Jézus nevében imádkozom. Ámen

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása