Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az adakozó szív négy féle magatartása

2022. július 29. 03:00 - Erika1832

„Mindenki úgy adjon, ahogyan adni_jo.pngelőre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti Isten". (2. Kor 9,7 NLT)

Amikor az adakozásról van szó, Istent sokkal jobban érdekli, hogy mi van a szívedben, mint az, hogy mi van a pénztárcádban. Amit igazán akar, az a te hajlandóságod – nem a vagyonod.

A Biblia azt mondja a 2. Korinthus 9,7-ben: Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti Isten" (NLT). Ez a vers négy kulcsfontosságú szívbéli magatartásra mutat rá, amelyeknek ott kell lenniük benned, amikor adsz.

1. Átgondoltan adj, ne hirtelen felindulásból. Az adakozás legszellemibb módja az, amikor átgondolod, imádkozol érte, majd eldöntöd, hogy mennyit adsz. Isten azt akarja, hogy az adakozásod jelentőségteljes és értelmes legyen az életedben – ezért akarja azt, hogy tervezd meg előre.

2. Adj lelkesen. Ne csak azt gondold: "Adnom kell!" Adj, mert tudod, hogy Isten valami nagy dolgot fog cselekedni a szívedben, amikor nagylelkű emberré válsz.

3. Adj önként. Bármikor, amikor valaki kényszerít téged, hogy adj, ne adj. Isten úgysem fogja megáldani az ilyen fajta adakozást. De amikor úgy érzed, hogy Isten adakozásra hív, itt az ideje, hogy nagylelkűen és önként adj!

4. Adj vidáman! Adj örömmel! A "felajánlás" egyik görög szavának ugyanaz a gyökere, mint a "vidám" szónak. Isten azt akarja, hogy élvezd az adakozást, amikor neki és másoknak adsz.

Legközelebb, amikor azon gondolkodsz, hogy adj-e, vagy mennyit adj, ne feledd, hogy Isten legnagyobb gondja a szíved. Ha megfontoltan, lelkesen, önként és jókedvűen adsz, akkor tudod, hogy ez egy ajándék, amelyet Isten megáld!

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

• Isten azt akarja, hogy átgondoltan, lelkesen, önként és vidáman adj. Ezek közül melyik a legnehezebb számodra? Melyik a legkönnyebb? Miért?

• Mi az egészséges, megfelelő módja annak, hogy reagálj azokra a helyzetekre, amikor nyomást érezel, hogy adj?

 • Mit tesz Isten a szívedben a jelenlegi adakozási szokásaid és döntéseid révén?

Daily Hope by Rick Warren (2022.07.22.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása