Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Küldetésed van

2022. szeptember 22. 03:00 - FodorImi

people-2590551_1920.jpg

„Ahogyan [az Atya] küldetést adott nekem a világban, ugyanúgy küldetést adok nekik a világban.”(Ján 17:18 – The Message).

 Arra lettél teremtve, hogy egyedülálló hozzájárulást tégy az életeddel. A legutóbbi áhítatban megosztottam egy módot, amellyel ezt a megteheted: szolgálj az ALKATODON (SHAPE) keresztül a hívő társaidnak.

De ugyanígy küldetésed van a körülötted levő világ számára is. Isten úgy teremtett, hogy szolgálj a gyülekezetben, és, hogy teljesítsd küldetésed a világban is.

János evangéliuma 17. fejezet 18. versében Jézus ezt mondja: „Ahogyan [az Atya] küldetést adott nekem a világban, ugyanúgy küldetést adok nekik a világban.” Egy napon Isten előtt fogsz állni, és ő megkérdezi majd, hogy „Mit tettél azzal, amit neked adtam?” Ezen a ponton választ kell adnod, hogyan használtad azokat az ajándékokat, melyeket Istentől kaptál a küldetésed beteljesítéséhez.

Pál ezt mondja: „Úgy tekintem, hogy saját életem nem számít semmit nekem; egyedül csak a küldetésemet akarom betölteni, és elvégezni azt a munkát, amelyet az Úr Jézus adott nekem, hogy kijelentsem az Isten kegyelméről szóló Örömhírt.” (ApCsel 20,24 – GNT).

Mi az a feladat, mi az a küldetés, amit Isten adott neked?

Isten arra teremtett, hogy megoszd az Örömhírt. Ha már tudod, hogy kicsoda Jézus, és mit tett azért, hogy igaz légy Isten előtt, meg kell osztanod ezt az üzenetet másokkal is.

Jézus azt mondta az Apostolok cselekedetei 1. fejezet 8. versében: „Tanúim lesztek – Jeruzsálemben, egész Júdeában, Samáriában és a világ minden részén” (NCV).

Figyeld meg, hogy Jézus nem arra hív téged, hogy az értékesítője vagy a védőügyvédje legyél. Nem kell eladnod Jézust másoknak, sem nem kell megvédened.

Jézus azt mondja neked, hogy légy a tanúja. Egyszerűen csak el kell mondanod másoknak, hogy mi történt veled. A te életed, a te hatásköröd. Tehát nálad senki sem lehet jobb tanúbizonysága annak, amit Isten tett az életedben.

Jézus azt akarja, hogy menj végig az úton, hogy megoszd ezt az üzenetet – a szomszédjaidnak, azoknak az embereknek, akik olyanok, mint te, és azoknak embereknek is, akik mások, mint te. Az ő jövőjük forog kockán az örökkévalóságban. Sajnos emberek milliói halnak meg évente, és mennek az örökkévalóságba anélkül, hogy kapcsolatban lennének Krisztussal.

Nem tudok fontosabb küldetést elképzelni számodra, amivel az életedet tölthetnéd, mint a Jézusról szóló Örömhír megosztása. Nem tudok alkalmasabb időt elképzelni, mint mostani időt, hogy teljesítsd ezt a küldetést.

Az én élet versem az Apostolok cselekedetei 13. fejezet 36: verse: „Dávid Isten céljait szolgálta a maga idejében” (GNB).

Ez az én reményem számodra, hogy Isten célját fogod szolgálni a te idődben.

Nincs ennél fontosabb amit tehetnél.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Milyen módokon készülhetsz fel arra, hogy másoknak beszélj Jézus Örömhíréről?
  • Mi a legnagyobb kérdés, ami visszatart attól, hogy másoknak beszélj Jézusról?
  • Mikor voltál utoljára tanúja Jézusnak? Hogyan reagált az a személy, akivel megosztottad a történetedet?

 *(Daily Hope by Rick Warren –2022.09.15.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása