Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A gonosz elleni csatát már megnyertük

2022. szeptember 29. 03:00 - Lencsés Tamás

Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a jóval a rosszat.” (Róm 12,21)

Ha gonosszal szembesülsz, ne viszonozd. Győzd le azt.

Ez ellentétes az emberi természettel és azzal, amivel szemben a világ elnéző. Ha valaki bánt téged, akkor vissza akarod adni neki, igaz? Amikor valaki megüt téged, vissza akarsz ütni. Amikor valaki rágalmaz téged, te is rágalmazni akarod őt.

Azonban Isten azt mondja, hogy nem így fogod megnyerni a gonosz elleni küzdelmet. Pál rómaiakhoz írt levele 12. fejezetének 21. versében azt mondja: Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a jóval a rosszat.”. Ez Isten módszere arra, hogy megnyerjük a csatát.

Jézus Krisztus azért jött a Földre, hogy megmutassa, a gonoszt nem megtorlással tudod megsemmisíteni, hanem a jóval tudod legyőzni.

A Biblia azt mondja: „Isten Fia azért jött, hogy lerombolja az ördög cselekedeteit” (1Jn 3,8 NLT fordítás). Tehát, Jézus azért jött, hogy elpusztítsa a gonoszt. Azért jött, hogy eltörölje azt. A gonosznak egyszer vége lesz. Nem marad meg örökké. Egy napon Isten számot vet, és benyújtja a számlát. Eldönti a játszmát. Véget vet a történetnek, és Isten magával viszi a családját az örökkévalóságba.

Ha a győztes oldalon akarsz lenni, jobb, ha Isten oldalára állsz, mert a gonosz veszíteni fog. A gonosz megnyer itt-ott néhány csatát, de a háború kimenetele már eldölt.

A jó és a gonosz nem egyenrangú az erőben vagy a harcban. Úgy érezheted, hogy a gonosz erősebb, és győzni fog. De a szeretet sokkal erősebb a gonosznál. A kedvesség sokkal erősebb a gonosznál. A jó sokkal nagyobb, mint a gonosz. A jó százszorosan győzni fog a gonosz felett.

Végül Isten és hívei győzni fognak. A jó győzni fog a gonosz felett, mert Isten maga a szeretet, és az ő szeretete örökké tart.

Jézus azt mondta: „Én felépítem az én egyházamat, és a pokol minden hatalma nem győzi le azt” (Mt 16,18 NLT fordítás).

A jósággal harcolhatsz a gonosz ellen, mert Isten ígérete szerint, azzal a bizalommal harcolhatsz a gonosz ellen, hogy Isten már megnyerte a háborút. A gonosz veszíteni fog. A győzelem biztos!

 Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Miben, miért érezhetjük úgy, hogy a gonosz győz a világban?
  • Hogyan tudod magadat emlékeztetni Isten ígéreteire, amikor megpróbálod a gonoszt jósággal legyőzni?
  • Mit jelent az, hogy Isten építi az ő egyházát? Hogyan bátorít ez téged a gonosz elleni küzdelemben?
     

Nincs kárhoztatás azok számára, akik Krisztushoz tartoznak.

"Atyám, te megígéred, hogy ha hiszek Jézusban, megbocsátást kapok. Ezt a bocsánatot kérem most. Tudom, hogy bűnös vagyok, és hogy csak te tudod eltörölni mindazt, amit rosszul tettem.

Jézus Krisztus, hiszem, hogy meghaltál, hogy megfizess a bűneimért. Hiszem, hogy feltámadtál és megtörted a halál hatalmát, hogy örök életem legyen veled a mennyben. Köszönöm, hogy megmentettél engem. Köszönöm, hogy nem kell kiérdemelnem, megszolgáljam, vagy megdolgoznom az üdvösségemért. Ez a te kegyelmi ajándékod. Nekem csak el kell fogadnom.

Ma elfordulok bűneimtől, és meghívlak téged, hogy jöjj be a szívembe és az életembe. Bízni akarok benned és követni téged, mint Uramat és Megváltómat.

Életem hátralévő részét arra akarom használni, hogy téged szolgáljalak. Köszönöm, hogy szeretsz engem, megmentettél és befogadtál a családodba. A te nevedben imádkozom. Ámen.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.09.22.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása