Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Van otthonod a mennyben

2022. október 07. 03:00 - Antal Péter Dávid

„Bizony, jóságod és szereteted kísér életem minden napján, és az Úr házában lakom egész életemben.” (Zsolt. 23,6 NLT ford.)

mountains-dolomites-italy.pngIstennél a tegnap, a ma és a holnap mind összefüggenek. Mintha azt mondaná minden kereszténynek: „Elterveztem neked ezt a nagyszerű életet. A jóság és az irgalom eddig végig veled volt – és továbbra is követni fog téged egész életedben. De ez még nem minden! Valami csodálatosat terveztem a végére!”

Dávid így fogalmazza meg, hogyan kapcsolja össze Isten a tegnapot, a mát és a holnapot: „Örökké az Úr házában lakom.” (Zsolt. 23,6)
Dávid emlékezteti a hívőket, hogyan végződik minden: a mennybe megyünk!

Istennel ez csak egyre jobb és jobb lesz.

Pál ezt így mondja: „Tudjuk pedig, hogy ha földi sátrunk összeomlik (vagyis amikor meghalunk, és elhagyjuk ezt a földi testet), van Istentől készített hajlékunk, nem kézzel készített, hanem örökkévaló mennyei házunk.” (2Kor. 5,1)

Meddig tart az örökkévalóság? Örökké!

Egy napon a tested meghal, de te nem. A testednek vége lesz, de neked nem lesz véged. Örökké e két hely egyikében fogsz élni – a mennyben vagy a pokolban. Arra lettél teremtve, hogy az életed örökké tartson, csak az a kérdés, hol lesz számodra az örökké.

Miben bíznak a keresztények a jövőt illetően? A Biblia ezt mondja: „Tehát mindenkor bizakodunk, és tudjuk, hogy amíg testben lakunk, távol lakunk az Úrtól... De bizakodunk, és inkább szeretnénk kiköltözni a testből, és hazaköltözni az Úrhoz." (2Kor. 5,6;8)

Egyszer meg fogsz halni. Ha elfogadtad Krisztust, akkor a mennybe kerülsz. Megszabadulsz a fájdalomtól, bánattól, szenvedéstől, depressziótól és félelemtől.

Isten eltörli minden bánatodat, „és letöröl minden könnyet a szemünkről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert mindezek örökre elmúltak.” (Jelenések 21,4)

Krisztus követőjeként bízhatsz ebben az igazságban: a legjobb még hátravan!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen dolgok fognak örökké tartani az életedben?
  • Hogyan változtatja meg az örökkévalóság perspektívája a mindennapi életünket, például a céljainkat, terveinket, az időbeosztásunkat és a kapcsolatainkat?
  • Az, hogy bízol Istenben, megnyilvánul abban, ahogyan éled az életed? Hogyan, illetve miért nem?

 

Isten veled akarja tölteni az örökkévalóságot. IGEN-t mondasz erre a meghívására? 

Jézus halálával és feltámadásával Isten lehetővé tette számodra, hogy az Ő családjához tartozz örökké. Nem számít, mit tettél, honnan jössz, helyed van Isten örökkévaló családjában, amely készen áll és vár rád. A meghívást megkaptad. Higgy és fogadd el.

Kész vagy erre? Ha igen, akkor mondd el ezt az imát: „Drága Istenem, tudom, ha meghalok, számot fogok adni neked az életemről. Tudom, hogy vétkeztem ellened, és az én tervem szerint éltem, nem a tiéd szerint. Tudom, hogy nem érdemlem meg, de alázatosan kérem a bocsánatodat. El akarom hagyni a bűneimet és feléd akarok fordulni. Meg akarom változtatni az életemet, és követni akarom Jézust, már most. Elfogadom Jézust Uramnak és Megváltómnak. Hiszem, hogy be fogja tartani az ígéretét, hogy örökké a családjába fogad. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.09.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása