Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az Istennel való beszélgetés szabadsága

2022. november 04. 03:00 - Anita.B

pexels-monstera-5997362.jpg

“Őbenne (Jézusban) van bátorságunk és szabad utunk bizodalommal a benne való hit által.” (Ef 3,12)

Amikor Jézusba, mint Megváltódba veted a bizalmadat, négy szabadsággal ajándékoz meg. Az első a tiszta lelkiismeret. Megbocsájtja bűneidet és eltörli a bűntudatot.

A második nagy szabadság a személyes hozzáférés Istenhez. Az ő gyermeke vagy, része a családjának, és bármikor, bárhol beszélhetsz Istennel—a nap 24 órájában, a hét bármely napján.

Az, hogy az egész világnak hozzáférése van Istenhez, egy mítosz. Egyszerűen nem igaz! Isten  kizárólag a Fián, Jézus Krisztuson keresztül biztosít közvetlen hozzáférést önmagához.

A Biblia azt mondja, “Őbenne (Jézusban) van bátorságunk és szabad utunk bizodalommal a benne való hit által” (Ef 3,12).

Néhányszor jártam olyan koncerten, ahová “all-access” (teljes hozzáférés) belépőt kaptam. Bemehettem a színfalak mögé, és bárkivel lóghattam, akivel akartam. Senki sem tudott volna megállítani!

Ilyesfajta szabadság az, amelyet akkor kapsz, amikor Isten családjához tartozol. Isten korlátlan hozzáférést ad. Nem kell meghívót kapnod vagy különleges bemutatkozást tartanod. Nem kell valami hatalmas ötlettel előállnod. Mivel az Ő gyermeke vagy, közvetlen hozzáférésed van Istenhez a nap minden percében.

Néha az emberek azt mondják, “Rick, kérlek imádkozz értem”, mintha az én imám jobb lenne, mint az övéké. De ez nem igaz. Nekik is megvan az a személyes hozzáférésük Istenhez, ami nekem. Bármikor, bármiről beszélhetnek Istennel.

Nem kell divatos szavakat használnod, becsuknod a szemedet, vagy minden imát azzal befejezni, hogy “Jézus nevében”. Csak folytasd az imádkozást a nap folyamán, ott, ahol abbahagytad. Én mindig ezt csinálom Istennel.

Milyen hihetetlen szabadság tudni, hogy “bizalommal járulhatunk Isten trónjához… És irgalmat és kegyelmet nyerhetünk, hogy segítségünkre legyen, amikor szükségünk van rá” (Zsid 4,16 ICB fordítás).

Amikor Isten családjának a tagjává válsz, megkapod a tiszta lelkiismeret és a személyes hozzáférés szabadságát Istenhez. Holnap szemügyre vesszük a harmadik szabadságot: hatalom a helyes dolgok megcselekvésére.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Miért fontos, hogy az embereknek mindenkor közvetlen hozzáférése legyen Istenhez?
  • Mi az, ami megállíthat téged abban, hogy hasznodra váljék az imán keresztül a személyes hozzáférés Istenhez?
  • Milyen módon komplikálod az imádságaidat? Milyen módon küzdesz azzal a gondolattal, hogy minden helyzetben beszélhetsz Istennel?

*(Daily hope by Rick Warren 2022.10.28.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása