Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az élet igazi értelme a szeretet

2023. március 12. 03:00 - Dalma.

„A szeretet legyen a legfőbb célod!” (1Kor 1,14)

jesus-g23b62e58c_1280.png

Az embereknek csodálatos képessége van az emlékezésre és a felejtésre. Emlékszünk minden egyes apró sérülésre, amit valaha is átéltünk, de elfelejtjük a leckéket, amiket ezek a sérülések tanítottak nekünk. Így végül újra és újra meg kell tanulnunk ugyanazokat a leckéket.

Ezért kell megtanulnunk úgy imádkozni, mint Dávid: "Taníts úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk!" (Zsol 90,12).

A következő napokban három igazságot fogunk megvizsgálni, amelyeket gyakran megtanulunk az életről és a kapcsolatokról - de aztán túl gyorsan elfelejtjük.

Ez a három igazság segít abban, hogy összpontosítsd az életed és csökkentsd a túlterheltséget. Ha gyakorolod és alkalmazod őket, egészségesebb életed lesz. Boldogabb családod lesz. Termékenyebb lesz a vállalkozásod. És ha mindannyian követnénk ezeket az igazságokat, a világ több értelmes, elkötelezett kapcsolatot élhetne meg.

Ma az első igazsággal kezdjük: Az élet igazi értelme a szeretet

A Biblia azt mondja az 1Korinthus 14,1-ben: "A szeretet legyen a legfőbb célotok!". (NLT) Más szóval, a szeretet legyen az első számú prioritásod. Legyen ez az elsődleges célod. Legyen a legnagyobb ambíciód. Legyen az életcélod. Ne azt mondd: "Az egyik dolog, amit az életben akarok, az a szeretetteljes kapcsolatok". Ne csak a "Top 10" közé írd be. Legyen az első számú!

Miért mondja Isten, hogy a szeretet legyen a legfőbb célod? Két oka van:

Először is, Isten azt mondja, hogy az élet lényege a szeretet. A Biblia azt mondja: "Bármit mondok, hiszek és teszek, szeretet nélkül csődöt mondok" (1Kor 13,3). Meglepő számomra, hogy oly gyakran úgy viselkedünk, mintha a szeretetteljes kapcsolatok olyasvalami4k lennének, amit bepréselünk az időbeosztásunkba - ha tudunk. Ahelyett, hogy az életünkben lévő emberekkel töltött minőségi időt prioritássá tennénk, inkább a margóra illesztjük. De Isten számára a szeretetteljes kapcsolatok nem csupán az élet fontos részei. Isten azt mondja, hogy a szeretetteljes kapcsolatok maga az élet. Az élet a szeretetről szól.

Másodszor, Isten azt mondja, hogy a szeretetre kell összpontosítanod, mert a szeretet az egyetlen olyan dolog, ami tartós: "Három dolog marad meg örökké: a hit, a remény és a szeretet, és ezek közül a legnagyobb a szeretet" (1Kor 13,13 NLT). Szeretnél örökséget hagyni halálod után? Szeretnél változást elérni az életeddel? Szeretnél olyan pozitív hatást gyakorolni erre a világra, amely túlél téged? Töltsd meg az életedet szeretettel.

Minden nap egyik döntéseddel a másik után szembesülsz azzal, hogyan töltsd az életed. Mindig helyes, ha a szeretetet választod. Akkor hasonlítasz leginkább Jézusra, ha a szeretetet választod.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen prioritást élveznek a szeretetteljes kapcsolatok az életedben? Mi a bizonyíték?
  • Ha ma meghalnál, mit mondanának mások, milyen örökséget hagynál hátra? Vajon köze lenne ahhoz, ahogyan szeretted az embereket?
  • Milyen gyakorlati módszerekkel tudsz másokat jól szeretni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.03.05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása