Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Fuss Istenhez a fájdalmaddal

2023. március 24. 03:00 - gerbeaud

"Teljesen összetörtek és erőnkön felül megterheltek voltunk, abban sem bízhattunk, hogy túléljük e. ... Amikor láttuk, hogy önmagunkban milyen erőtlenek vagyunk, letettünk mindent Isten kezébe, mert egyedül Ő képes megmenteni minket."

(Pál második levele a korinthusiakhoz 1,8-9. TLB fordítás)

Valahányszor valami fájdalmasat tapasztalsz az életedben, választhatsz: eltávolodsz Istentől, vagy közeledsz Hozzá.

Az Isten elől való menekülésnek soha nem láttam értelmét. Hogyan kaphatnál vigaszt, ha a vigasztalás legnagyobb forrásától eltávolodsz? A legkisebb fiam halála óta eltelt években több időt töltöttem egyedül Istennel, mint az összes korábbi évben. A veszteség okozta gyászban az, ami a fájdalommal teli napjaimon megtartott, az Isten dicsőítése volt és a közelsége.

Ha úgy döntesz, hogy Istenhez futsz, akkor a fájdalmadat arra használhatod, hogy imádatban közelebb kerülj hozzá. Hogyan tudod ezt megtenni? Nem azt mondod neki, amit szerinted mondanod kellene. Ehelyett pontosan elmondod neki, hogy mit érzel. Vitatkozol vele, és elmondod neki, hogy nem szereted a fájdalmat. Ezt hívják siralomnak. A Biblia tele van olyan emberekkel, akik siránkozva kiáltanak Istenhez, beleértve a zsoltárok egyharmadát.

Még az Istennek való panaszkodás is az imádat cselekedete. A gyász minden fázisában imádhatjuk Istent. Kifejezheted a megdöbbenésedet. Kiöntheted a bánatodat. Megoszthatod a küzdelmedet. Megadhatod magad. Kérheted Istent, hogy használja a fájdalmat jóra az életedben.

Pál ezt teszi a korinthusiakhoz írt második levelében (1,8-9). Azt mondja: "Teljesen összetörtek és erőnkön felül megterheltek voltunk, abban sem bízhattunk, hogy túléljük e. ... Amikor láttuk, hogy önmagunkban milyen erőtlenek vagyunk, letettünk mindent Isten kezébe, mert egyedül Ő képes megmenteni minket." (TLB)

Ezernyi történetet hallottam olyan emberekről, akik fájdalmukban ismerték meg Jézust, akiknek az élete teljesen átalakult ahogyan imádták Istent, miközben szenvedtek. És azt mondhatom nekik, amit Pál a korinthusiakhoz írt második levelében (7,9): "de most már örülök. Nem annak, hogy fájdalom ért, hanem hogy fájdalmatok Isten felé fordított benneteket." (TLB)

Amikor fájdalmat érzel, ne fuss el Istentől. Ez egy lehetőség arra, hogy közelebb kerülj Istenhez, jobban bízz benne, jobban imádd őt, és - végső soron - jobban megismerd és szeresd őt.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Ki az első ember, akihez futsz, amikor fájdalmat érzel? Melyik ponton fordulsz rendszerint Istenhez segítségért?
  • Amikor fájdalmat érzel, tudod-e imádni Istent a saját erődből? Miért vagy miért nem?
  • Amikor fájdalmaddal - panaszaiddal, bánatoddal és frusztrációddal - Istenhez fordulsz, az az imádat cselekedete lehet. Hogyan érzed magad ettől az igazságtól?

(*Daily Hope by Rick Warren - 2023.03.17.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása